Ohromná sila kávy vás dostane: Pozrite sa, prečo by ju mali muži piť pravidelne!

Káva má množstvo prospešných účinkov na ľudské zdravie!
Zdroj: Thinkostock.cz
2015-05-25 11:45:00

Neviete si bez kávy predstaviť svoj deň? Ak sa dozviete o najnovšom zistení jednej štúdie, zrejme ju tak skoro z jedálnička nevylúčite. Dávka kofeínu totiž pozitívne vplýva na sexuálne zdravie mužov. Drsnejšie pohlavie by preto jednoznačne malo pokračovať v pití čierneho moku.


Skvelá správa pre milovníkov čierneho moku!

Podľa novej štúdie v časopise PLOS ONE sa príjem kofeínu spája so zníženým rizikom erektilnej dysfunkcie u mužov, ktorí si pochutnajú na dvoch až troch šálkach kávy denne. Samozrejme, že na to vplývajú aj ďalšie faktory životného štýlu. Ak sa budú dlhodobo zle stravovať, budú mať nedostatok fyzickej aktivity, k tomu fajčenie a alkohol - neskôr sa erektilnej dysfunkcii nevyhnú. Teraz nová štúdia ukazuje, aký úžasný účinok má príjem na zdravie mužov. Pre tých, ktorí si deň nevedia predstaviť bez čierneho moku, ide o dobrú správu!

Erektilnú dysfunkciu definuje Národný ústav pre choroby obličiek a urologické problémy ako impotenciu charakterizovanú ako opakovanú neschopnosť dosiahnuť pevnú erekciu, dostatočne dlhú na súlož. Postihuje asi 18 miliónov mužov vo veku nad 20 rokov. Čo sa týka mužov stredného veku - týka sa asi 44% mužov nad 40 rokov a 70% vo veku nad 70 rokov tiež čelí tomuto zdravotnému problému.

Autori sa v rámci štúdie pozreli na údaje o 3 700 mužoch, ktorí vyplnili dotazník o  stravovaní, pohybových návykoch, konzumácii alkoholu, spotrebe kofeínu (káva, čaj, sóda a športové nápoje), a iných faktoroch životného štýlu - a tiež, či mali problém s erektilnou dyfunkciou. Vedci zistili, že u mužov, ktorí prijímali 85-170 mg kofeínu denne, bolo o 42% menej pravdepodobné, že budú trpieť erektilnou dyfunkciou. U tých, ktorí pili 171-303 mg kofeínu, bolo zase o 39% menej pravdepodobné, že budú trpieť poruchou. Tieto množstvá kávy sú ekvivalentné dvom až trom šálkam kávy denne.


Neskutočná sila orgazmu vás dostane: Zatočí s nebezpečnou chorobou, ktorá kosí ľudské životy!


Čo spôsobuje?

Ako je možné, že kofeín dokáže zabrániť erektilnej dysfunkcii? Dávka kofeínu ovplyvňuje funkciu krvných ciev, čo má vraj súvis s prevenciou pred erektilnou dysfunkciou. Okrem toho, že je to energizér a stimulant kardiovaskulárneho systému, okrem iného uvoľňuje dopamín, spôsobujúci prítok krvi do svalov a kavernóznych telies. To je veľmi dôležité aj čo sa týka erekcie, keďže tento prítok krvi do štruktúr kavernóznych dutín v podbrušku pod penisom spôsobuje jeho stoporenie.

Diabetikov sa to netýka

Výsledky štúdie zaznamenali vedci dokonca aj u mužov s vysokým krvným tlakom, a tiež u niektorých, ktorí trpeli nadváhou alebo obezitou. Avšak muži, trpiaci cukrovkou nepocítili na vlastnej koži pozitívne účinky kofeínu, zrejme preto, že diabetes so sebou prináša celý rad cievnych problémov.

"Diabetes je jedným z najsilnejších rizikových faktorov pre erektilnú dyfunkciu, takže to nie je prekvapujúce," povedal autor štúdie David S. Lopez.

Lepšie sexuálne zdravie

Káva so sebou prináša rad zdravotných výhod, tak ako pre telo i pre mozog. Odborníci však zdvíhajú varovný prst, že kofeín môže byť návykový. Dávajte si pozor na množstvo kávy, ktoré by nemali prekročiť viac ako 5 šálok denne. Ak uvažujete tento nový zvyk zaradiť do svojho každodenného života, môžete sa u účinkoch kávy poradiť so svojim lekárom. Ste už  milovníkom kávy? V tom prípade je pre vás výborné vedieť, že medzi jeho zdravotné výhody patrí i lepšie sexuálne zdravie!

Čítajte tiež: Najčastejšie zlozvyky v sprche, ktorými zbytočne zabíjate svoje zdravie: Skoncujte s nimi!

2015-05-25 11:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: forbes.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia