Kniha Fifty Shades of Grey má veľký vplyv na ženy: Neuveríte, čo s nimi robí!

Známa kniha Fifty Shades of Grey má negatívne účinky .
Zdroj: Profiimedia
2014-08-27 11:10:00

Čítali ste svetoznámu knihu Fifty Shades of Grey, ktorej sa predalo už cez 100 miliónov kópií a natočili filmové spracovanie? Ak práve teraz hltáte stranu za stranou, dajte si pozor, aby ste nepodľahli alkoholizmu a nezdravým sexuálnym návykom..

Viac sexuálnych partnerov

Podľa zaujímavej štúdie, ktorá sa robila u mladých dospelých žien, ktoré čítajú alebo prečítali erotický román Fifty Shades of Grey sa poruchy príjmu potravy a slovné urážky partnera vyskytujú častejšie! Ženy, ktoré prečítali všetky tri knihy z tejto knižnej série sú vystavené zvýšenému riziku alkoholizmu a majú viac sexuálnych partnerov. To so sebou prináša riziko prenášania pohlavne prenosných ochorení.

Už v máji tohto roku varovala Dr. Charlotte Jonesová, že tento bestseller je zodpovedný za šírenie pohlavných chorôb medzi staršími ľuďmi (nad 50 rokov)! Vďaka knihe sú údajne odvážnejší a sebavedomejší.

Poruchy príjmu potravy a alkoholizmus

Teraz vedci zrealizovali výskum, ktorého sa zúčastnilo viac ako 650 mladších žien vo veku 18 do 24 rokov. Čitateľky vykazovali známky poruchy príjmu potravy. Navyše tie, ktoré prečítali všetky tri knihy z tejto série, boli o 65 % náchylnejšie na pitie väčšieho množstva alkoholu. Vypili viac alkoholických nápojov pri jednej príležitosti a viackrát za mesiac.

Tieto zistenia priniesla odborná štúdia čitateľov série kníh Fifty Shades of Grey. Ženy sa pri čítaní tejto knihy príliš vžívajú do role hrdinov, ktorí v knihe vystupujú a očividne to má na nich negatívne psychické následky. V bestselleri sú zverejnené sexuálne fantázie žien, pričom dej sa točí okolo vzťahu nevinnej študentky Anastázie Steeleovej a multimilionára Christiana Greya.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-27 11:10:00  |  Text: Pa   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: msutoday.msu.edu

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia