Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pitie a fajčenie počas tehotenstva môže ovplyvniť sexualitu dieťaťa

Budúce matky by si mali dávať pozor na alkohol a fajčenie.
Budúce matky by si mali dávať pozor na alkohol a fajčenie. (Zdroj: photl.com)

Vedecké bádanie pokračuje, no tentokrát s prekvapujúcim zistením. Ak žena počas tehotenstva neodolá cigaretám a alkoholu, môže to ovplyvniť nielen inteligenciu dieťaťa, ale i jeho sexuálnu orientáciu.

Má vplyv na sexualitu dieťaťa

The Sunday Times uverejnil informáciu, že užívanie drog alebo život v oblasti s vysokou úrovňou znečistenia má vplyv na vývoj plodu a neskôr v živote by mohlo dieťa ovplyvniť. Tvrdí to profesor neurobiológie na univerzite v Amsterdame Dr. Dick Swaab. Podľa neho môže pitie alkoholu, užívanie syntetických hormónov a fajčenie počas tehotenstva zvýšiť šance, že sa z dievčat stanú lesbičky, zatiaľ čo pitie a užívanie drog by mohlo znížiť IQ dieťaťa.

"Nikotín a amfetamíny zvyšujú šancu na to, že sa vaše dieťa stane lesbičkou. Ak tehotná žena trpí stresom, je u nej pravdepodobné, že sa jej narodí homosexuálne dieťa, keďže má zvýšenú hladinu stresového hormónu kortizolu. Ten má vplyv na produkciu pohlavných hormónov,“ povedal Dr. Swaab pre The Sunday Times.

Dr. Swaab dodal, že zase u chlapcov, ktorí majú starších bratov, je homosexulita viac pravdepodobná, ako keď majú sestry alebo u jedináčikov. V štúdii sa uvádza, že by to mohlo byť imunitným systémom matky, ktorý vyvíja silnejšie reakcie na mužské hormóny u každého syna, ktorý sa narodí.

Najdôležitejšia je genetika

Záleží aj od toho, kde matka žije. Ak sa vyskytuje v oblasti vysokého znečistenia, jej dieťatko je vystavené riziku autizmu. Dr. Swaab zároveň dodal, že napriek tomu genetika hrá najdôležitejšiu úlohu vo vývoji dieťaťa.

Vzdajte sa ich úplne

S fajčením a pitím alkoholu sa v každom prípade oplatí prestať. Lekári upozorňujú, že deti fajčiarok sú menšie a môžu predčasne porodiť. Dieťatko môže byť hyperaktívne, môže trpieť dýchacími problémami a inými zdravotnými problémami. Ak ženy počas tehotenstva pijú, hrozí zase potrat, infekcie alebo to, že sa im narodí dieťa mŕtve. Alkohol spomalí rast plodu, ale môže spôsobiť aj poruchy dozrievania centrálneho nervového systému. Či už je táto štúdia pravdivá alebo nie, je najlepšie sa vyhnúť úplne alkoholu, fajčeniu a drogám. A nielen kvôli homosexualite, ktorá navyše nie je chorobou...

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9