Alkohol bez opice a závislosti? Žiadny výmysel, ale realita

Alkohol bez opice môže byť čoskoro realitou.
Zdroj: photl.com
2013-11-23 07:00:00

Predstavte si, že ste na oslave, kde alkohol tečie prúdom. Vy sa zabávate s kamarátmi, pričom strácate kontrolu nad tým, koľko ste toho už vypili. Na druhý deň sa zobudíte svieži, bez akejkoľvek bolesti hlavy. Zdá sa vám to nemožné? Môže to byť reálne. Profesor David Nutt totiž prichádza s unikátnym nápojom, po ktorom ľudia nemajú opicu a nie sú na ňom závislí. Aby toho nebolo málo, možno z neho už do minúty vytriezvieť!

 

Konkurencia alkoholu

Tento nezvyčajný nápoj má na svedomí 62-ročný profesor David Nutt, ktorý pracoval do roku 2009 pre britskú vládu ako expert na drogy. Po prehlásení, že droga extáza je menej nebezpečná než dostihy koní, ho britská vláda zo svojich služieb prepustila. Neskôr preto odišiel do súkromného sektoru a po štyroch rokoch prichádza s nápojom, ktorý vraj bude jedného dňa konkurovať alkoholu.

K tomuto nápoju vymyslel Nutt aj protiliek, ktorý pôsobí v priebehu pár minút. Človek môže byť opitý namol, no po tomto lieku bude taký triezvy, že bude schopný šoférovať. Vďaka nej bude konzument do pár minút svieži a vytriezvie. Ako profesor dodal, jeho koktejl piatich substancií vraj poskytuje všetky výhody popíjania alkoholu, ale ráno po ňom človek nemá opicu.

Do pár minút triezvy

„Dokážeme vyrobiť náhradu alkoholu, ktorá ľuďom poskytne pocit uvoľnenia a spoločenskej priateľskosti a odstráni vedľajšie účinky, ako agresivitu a závislosť. Je možné predávať tiež iný liek popri tejto náhrady alkoholu, ktorý funguje ako protilátka. Skúšal som osobne oboje. Ako alkohol mi to uvoľnilo myseľ a svet bol odrazu krajším miestom pre život. Potom, čo som asi hodinu bol príjemne uvoľnený a opitý, vypil som protiliek. Do pár minút bol pocit intoxikácie preč,“ tvrdí profesor Nutt.

Profesor  je presvedčený, že tento objav povedie k revolúcii v oblasti zdravia. Avšak, aby pokračoval vo výskume, potrebuje naň finančné prostriedky. Aktivisti tento nápoj odmietajú, nakoľko chemikálie môžu spôsobiť viac škody ako úžitku. Uvidíme, či sa mu podarí dokončiť tento výskum a či niekedy uvidíme nápoj na pultoch predajní či v ponuke barov.

2013-11-23 07:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: dailystar.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia