Prvá pomoc pri nádche a únave: Teplý kúpeľ nôh dokáže divy!

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-22 06:00:00

Skúšali ste už niekedy, akú silu má hrejivý kúpeľ nôh? Nielenže dokonale uvoľní unavené telo a súčasne navodí príjemný pocit osvieženia, ale pomáha aj pri prechladnutí. Tento úžasný ozdravný prostriedok našich starých mám bol odskúšaný generáciami!

Teplý kúpeľ nôh je balzamom pre telo i dušu! Aj preto ho niektoré pedikérske salóny zaradili do svojej ponuky procedúr. Odborníci na starostlivosť o telo veria, že teplá voda dokáže vytiahnuť toxíny z tela cez póry pokožky. Kúpeľ nôh by mal trvať maximálne pol hodinu a voda by mala mať okolo 35 stupňov Celzia. Do kúpeľa je vhodné pridať napríklad himalájsku či morskú soľ alebo éterické oleje a sušené byliny.

Čítajte viac: Žena použila ústnu vodu na nohy: Takýto bol výsledok!

Výrobcovia špeciálnych solí do kúpeľa nôh uvádzajú, že zdravotné účinky tohto vodného detoxu zahŕňajú napríklad zlepšenie funkcie pečene, metabolizmu, zmiernenie bolestí hlavy, kĺbov, menštruačných bolestí, ale aj liečenie kožných problémov. Podľa odborníkov však neexistujú presvedčivé dôkazy o tom, že by sa cez pokožku takýmto spôsobom dokázali vylučovať toxíny, pretože organizmus detoxikáciu uskutočňuje prostredníctvom moču a žlče tvoriacej sa v pečeni, uvádza stránka Livestrong.com.

Napriek skepticizmu odborníkov má teplý kúpeľ nôh benefity, vďaka ktorým sa ho nemusíte vzdávať. Navodzuje pocit ľahkosti a uvoľnenia, preto má svoj význam pri relaxácii. Navyše, generácie pred nami si ho ordinovali pri príznakoch prechladnutia a nádchy. Prehreje celé telo a uvoľňuje aj opuchnuté zapálené dutiny. Predstavuje prvú pomoc tam, kde ešte nemusí úradovať lekár.

Tipy na kúpeľ nôh

  • Túžite po relaxe? Vyskúšajte levanduľu! Na jeden kúpeľ vám postačí štvrť hrnčeka sušenej byliny. Levanduľa má upokojujúce účinky a nádherne vonia. Tento relaxačný kúpeľ je skvelým prostriedkom proti stresu a poskytuje aj úľavu pri pocite ťažkých nôh.
  • Ľudia so suchými šupinatými chodidlami ocenia najmä šalviový kúpeľ. Okrem hydratácie pokožky má bylinka aj antibakteriálne účinky a pomáha pri potiacich sa a zapáchajúcich nohách. Ak máte dojem, že pokožka na chodidlách praská, je začervenaná alebo svrbí, môže ísť o mykotické ochorenie. V takom prípade by ste mali do šalviového kúpeľa pridať aj pohár jablčného octu.
  • Ak chcete, aby vaše nohy krásne voňali, skúste do teplej vody pridať tymian. Podobný efekt má aj upokojujúci kúpeľ s majoránkou.

Fotogaléria


Tagy:
relax nádcha teplý kúpeľ nôh

2017-10-22 06:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia