Fenomén, ktorý vás navždy zbaví stresu: Táto droga vás úplne zmení!

Zastavte sa a relaxujte pri upokojujúcej hudbe.
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-23 18:45:00

Žijeme v uponáhľanom svete plnom stresu, nátlaku, reklama na nás číha z každej strany, neustále napätie a problémy v práci.. Snažíme sa postarať o domácnosť a rodinu, no často zabúdame na seba. Ak túžite po upokojení a dokonalej relaxácii, je tu fenomén, ktorý vám to zabezpečí!


Internetom už nejaký čas kolujú špeciálne videá, ktoré vás zbavia stresu! Rozvírili celkom slušnú debatu medzi ľuďmi, z ktorých sa mnohí nestačia diviť, ako im veľmi pomohli. Dokonca sa k nim vyjadrili aj viacerí odborníci, ktorí sú zatiaľ zdržanlivejší. Nevedia totiž presne vysvetliť, ako je možné, že špeciálne upokojujúce videá fungujú a prinášajú ich pozitívny účinok.

O čo ide?

Špeciálne videá ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response - Samostatná zmyslovo - meridiánová reakcia) vás dokážu zbaviť stresu. Keď si ich pustíte, budete počuť jemné, šepotom imitujúce napodobňovanie rôznych zvukov. Navodia upokojujúci a relaxačný účinok. Ide o jav príjemného šteklenia, mravenčenia alebo skôr brnenia v rôznych častiach hlavy, ktoré potom prechádza cez chrbticu dostratena. V názve je slovo autonómny, samostatný, čo znamená, že je ho možné vyvolať u každého jednotlivca rozličnými spôsobmi. Mnohí v diskusiách hovoria o pojme Unnamed Feeling, čo znamená nepomenovaný pocit. Pri sledovaní videa by mal človek sedieť alebo najlepšie ležať, pričom príjemné zvuky bude počúvať zo slúchadiel.

O ASMR bolo prvýkrát počuť už v roku 2008. Vtedy však plnili len vedľajší účinok, boli natočené pre technické manuály či návody, takže ich účel bol spočiatku iný.

Množstvo ľudí zažilo ich účinok na vlastnej koži. Zhodujú sa na tom, že po ich sledovaní sa cítia šťastnejší, uvoľnenejší, sú upokojení a cítia sa bezpečne. A čo je hlavné, po strese ani stopy!

ASMR ako liek

Na tieto videá sa však zatiaľ nepozreli vedci a iní odborníci, aby zistili, čo je na nich také prevratné a čo sa vlastne deje s človekom pri ich pozeraní. Zrejme by to zistili pri skúmaní ich mozgu. V každom prípade ASMR úplne nazatracujú. Inak by ich psychoterapeuti "nepredpisovali" svojim pacientom ako liek...

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-23 18:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia