Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena jedla len plnotučné výrobky: Neuveriteľné, ako sa to odrazilo na jej postave!

Stavte na plnotučné mlieko ako súčasť ketózovej diéty, vďaka ktorej sa zbavíte neželaného tuku. Zobraziť galériu (3)
Stavte na plnotučné mlieko ako súčasť ketózovej diéty, vďaka ktorej sa zbavíte neželaného tuku. (Zdroj: thinkstock.com)

Tridsaťštyriročná Natalie Brownová je ďalším živým dôkazom, že keď človek chce, všetko sa dá! Mladej žene sa podarilo zbaviť sa tukových vankúšikov vďaka netradičnej diéte, počas ktorej si musela každý deň dať nejaký plnotučný mliečny výrobok. Výsledky na seba nenechali dlho čakať!


Ak chce niekto schudnúť, obvykle má zakázané jesť maslo, šľahačku či plnotučné syry. Natalie Brownová si však tieto pochúťky s pokojným svedomím dopriala. Ba priam boli povinnosťou! Po narodení syna sa dala na 28-dňovú ketózovú diétu a vydala sa tak na cestu za dokonalým štíhlym telom. Tým, že obmedzila tuky a škroby, nastala v jej tele ketóza prirodzene, teda spaľovanie tukov!

Natalie si užívala mamičkovské povinnosti. Pred deviatimi mesiacmi porodila druhé dieťa, takže tie pravé starosti ešte len začali. Už dva mesiace po pôrode sa vrátila do práce, čím sa začal každodenný kolotoč povinností - starala sa o domácnosť a deti, čo sa však odrazilo na jej postave. Bola zaneprázdnená, nemala čas sa ani poriadne najesť, tak to riešila diétnou kolou, čokoládovými tyčinkami a inými jedlami s vysokým obsahom cukru hlavne v noci, kedy si tým udržiavala energiu, keď dojčila. Doma prestala variť, keď bola hladná, objednala si niečo z rýchleho občerstvenia, ktoré jej priniesli až k dverám. Postavu mala čoraz oblejšiu a kilá stále pribúdali..

Tajomstvo úspechu

Natalie sa konečne zbavila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Crummymummy.co.uk)
Hľadala spôsoby, ako získať opäť štíhlu postavu. Nakoniec sa inšpirovala herečkou Claire Sweeneyovou, ktorá nedávno zhodila až 13 kilogramov. Držala 28-dňovú ketózovú diétu, počas ktorej si pochutnávala na jedlách, vyrobených z prírodných surovín bez umelých sladidiel a prísad s vysokým obsahom proteínov a vlákniny a nízkym obsahom škrobov a cukrov. Alkohol a kofeín sú tabu, potrebné je vypiť veľa vody a nezabudnúť na pohár plnotučného mlieka denne! Autorkou tohto dvadsaťosemdňového ketózového plánu je 54-ročná bývalá právnička Hannah Sutterová, ktorá zavesila kariéru na klinec a radšej sa venovala tejto diéte.

Na rozdiel od iných diét, pri tejto ide primárne o stratu centimetrov a spevnenie ako o úbytok na hmotnosti. Možno preto môže byť pre mnohých lepšia ako ostatné...

"Strácate tuk a budujete svaly. Tuk váži menej ako sval, takže ak stratíte tuk a získate svalovú hmotu, môžete v skutočnosti vážiť viac," povedala Hannah.


Jeden z najznámejších diétnych trikov, ktorí mnohí zatracujú: Jedenie po piatej hodine večer vraj funguje!


Ako vyzerá ketózová diéta?

Plán sa začína osobnou konzultáciou, počas ktorej vám kvalifikovaný odborník na výživu vymyslí program na základe vašich potrieb a cieľov. Keďže Natalie dojčila, výživový špecialista jej neodporúčal, aby sa zamerala na kompletnú ketózu. Jej plán zahŕňal preto komplexné sacharidy, ako je hnedá ryža a quinoa. Stojí od 6 do 10 libier na deň, no aj tak nezahŕňa všetko, čo potrebujete. Musíte si totiž dokúpiť ovocie a zeleninu. Natalie minula približne 50 libier týždenne, pričom predtým to bolo 90 libier, keďže veľa ju stálo mäso, ryby a alkohol.

Zásady ketózovej diéty:

  • Dvadsaťosem dní budete jedávať raňajky, obed, večeru a medzitým si dáte nejaké občerstvenie.
  • Pridajte do jedálnička veľa zeleniny, uvarenej na masle alebo smotane.
  • Pite veľa vody a 250 ml plnotučného mlieka.
  • Alkohol, kofeínové nápoje sú zakázané!

Na raňajky si dala Natalie napr 100 gramov bobúľ, dve lyžice plnotučného gréskeho jogurtu a ovsené vločky a obed tvorila polievka z hrachu, nivou, brokolicou a olivami.

Po 28 dňoch dodržiavania ketózovej diéty jej bruško viditeľne spľaslo.
Zobraziť galériu (3)
Po 28 dňoch dodržiavania ketózovej diéty jej bruško viditeľne spľaslo.  (Zdroj: Crummymummy.co.uk)

Na začiatku sa zle cítila

Prvý deň sa Natalie, plná odhodlania, cítila výborne. O pár dní neskôr sa v jej tele začal prejavovať nedostatok cukru. Bola unavená, bolela ju hlava, k tomu sa pridala nevoľnosť a letargia. Neskôr to už bolo lepšie, postupne si zvykala na nízky príjem cukru. Po 28 dňoch spozorovala výsledky! Aj keď neschudla veľa, keďže dojčila a mala miernejší plán, zmena na jej postave je vidieť a to najhlavnejšie je: cíti sa lepšie vo svojej koži!

Čítajte tiež: Túto chybu už nikdy neurobte: Plastové fľaše by sme mali len raz použiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9