Stačil jediný okamih, ktorý zmenil jeho život: Z tučniaka sa vykľul štíhly muž!

Zdroj: thinkstock.com
2018-01-20 15:30:00

Zjesť na jedno posedenie päť dvojitých cheeseburgerov? Pre Tony Hawlanda žiadny problém. A to bol pritom len také menšie občerstvenie. Muž vážil takmer 200 kíl, keď holdoval nezdravému životnému štýlu. Dnes by ho mnohí nespoznali!

Nezvládal každodenný život

Stačilo, aby sa stala jedina vec, ktorá ho naštartovala a dostala k zdravému telu a štíhlejšej postave! Štyridsaťtriročný Ton Howland je otcom troch detí zo Suffolku, ktorý sa vyžíval v konzumácii veľkých porcií nezdravých jedál, čo sa odrazilo na jeho hmotnosti. Výsledkom bolo, že sa ručička na váhe rýchlo posúvala smerom nahor.

Čítajte tiež: Cvičenie odvráti infarkt, má to však háčik: Vek, v ktorom musíte urobiť túto zmenu​

„Či už to boli obľúbené čipsy alebo rýchle občerstvenie, nevenoval som pozornosť tomu, čo jem. Ľahko som dal naraz päť dvojitých cheeseburgerov,“ začína svoj príbeh otec troch detí.

Jednoduché, každodenné úlohy a činnosti, ktoré bez problémov zvládal dospelý človek, boli pre Tonyho príliš ťažké, ako sa píše na independent.co.uk. Jeho 148-centimetrový pás mu bránil v tom, aby žil svoj život naplno.

"Môj život spočíval v tom, že som vstal z postele, išiel som do auta, potom sedel v kancelárii, vrátil sa do auta, sedel na pohovke doma a zase do postele," povedal.

Keď sa ručička na váhe dostala na 127 kíl, Ton sa rozhodol radšej zrušiť dlhodobo plánovanú dovolenku. Lietanie totiž nebolo preňho práve najpríjemnejšie, cítil sa trápne.

"Žiadosť o predĺženie bezpečnostného pásu bola nepríjemná záležitosť," povedal. "Samotné sedenie v lietadle bolo pre mňa bolestivé začalo ublížiť a dostať sa na terminál bolo dosť ťažké."

Fotografia všetko zmenila

Všetko sa zmenilo jednou fotografiou. Jeho žena Karen mu ukázala fotografiu samého seba, ako sedel na pohovke. Bol to strašný pohľad. Tony si zrazu uvedomil, že je to veľmi zlé a treba s tým niečo robiť.

"Fotografia mi ukázala, aký som bol veľký. Bol to okamžik, ktorý zmenil celý môj život. Hneď som začal so sebou niečo robiť bez akýchkoľvek pochybností. Keď som videl tú fotografiu, uvedomil som si, že moja rodina je pre mňa tým najdôležitejším a chcel by som ich vidieť v budúcnosti," povedal.

Takto vyzeral Tony kedysi:

Tony a pustil do chudnutia najmä kvôli sebe a svojej rodine. Po tom, čo vstúpil do programu Slimming World, začal zdravším stravovacím režimom. Ten zahŕňal konzumácia potravín, ako sú ryby, hydina, zelenina a ovocie a tiež zníženie vysokokalorických jedál a občerstvenia. Za dva roky klesla jeho hmotnosť z 30 kameňov na 15, pričom jeho pás meria teraz 34 palcov.

Zmena je obrovská, v súčasnosti Tonyho mnohí nespoznávajú: 

Začal chodiť na prechádzky, pričom si postupne zvyšoval prejdené kilometre. „Začal som chodiť do nášho obchodu, ktorý bol ďaleko približne pol míle. Potom som prešiel aj ďalej až na jednu míľu a ďalej. Čím viac kíl som strácal, tým ľahšie som mohol robiť každodenné činnosti a prejsť viac pešo,“ priznáva Tony.

Otcovi troch detí sa dokonca minulý rok podarilo vyliezť na horu Mount Snowdon. Dnes organizuje pravidelné stretávky nadšencov zdravého životného štýlu, ktorí spoločne chodia na pešiu turistiku. Na sociálnej sieti má na starosti jednu skupinu, v ktorej pomáha ostatným, ktorí sa snažia schudnúť.

Tony na pešej turistike: 

2018-01-20 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia