Tieto potraviny spália brušný tuk: Rozhýbte metabolizmus účinnými spaľovačmi!

Spáľte tuky vhodnými potravinami!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-02 12:30:00

Najesť sa dosýta a nepribrať? Sen každej ženy. Zázraky však sú možné. Stačí si len zvoliť tie správne potraviny, ktoré sa postarajú o stratu tukových buniek. Podporia chudnutie, naštartujú metabolizmus a tuky pôjdu preč!

Zdravá strava a aktívny životný štýl sú veľkí nepriatelia pneumatiky na bruchu a kilogramov navyše. Predstavujú jedinú cestu za štíhlym telom! Ktoré potraviny pri zmene životného štýlu nevynechať?

Čili papričky

Táto drobná, no o to štipľavejšia pochúťka je jedinečná svojím zložením, ktoré tvorí látka kapsaicín. Tá sa postará o naštartovanie spaľovania kalórií a urýchli vašu snahu o chudnutie! Poteší aj váš organizmus, zvyšuje totiž jeho obranyschopnosť a celkovo napomáha imunite. Čili papričky by rozhodne mali patriť do vášho jedálnička, ak sa chcete zbaviť tuku!

Celozrnné potraviny

Trefa do čierneho! Vďaka konzumácii celozrnných potravín spálite dvakrát viac kalórií ako v prípade spracovaných potravín. Môže za to množstvo vlákniny, ktoré obsahujú celozrnné výrobky. Je teda jasné, že ak siahnete po „celých zrniečkach“, nemohli ste spraviť lepšie!


Hrozivý dopad dlhodobého užívania antibiotík: Súvis s rakovinou hrubého čreva?!


Zelený čaj

Spoľahlivý pomocník v boji proti tukom! Zelený čaj obsahuje unikátnu zlúčeninu s názvom EGCG, ktorá sa postará o naštartovanie a zároveň zrýchlenie metabolizmu. Pozor však na vhodný výber čaju. Dajte prednosť sypanému zelenému čaju. Tak budete mať istotu, že sa do vody ľahšie uvoľnia všetky prospešné látky z čajových lístkov, ako keby ste lúhovali čajové vrecúška.

Šošovica

Šosovica je bežná strukovina, ktorú používa v kuchyni takmer každý. No nikto si neuvedomuje, aký triumf drží v ruke! Šošovica sa totiž považuje za cennú potravinu, bohatú na vlákninu a bielkoviny. Príjemným plusom je nízky obsah kalórií! To však nie je všetko. Údajne je skvelá aj v boji s vysokým cholesterolom.

Chudé mäso

Zdravý jedálníček bez pridania chudého mäsa neexistuje! Kuracie prsia sa postarajú o prísun bielkovín a čo je hlavné, spaľujú kalórie! Dajte mu prednosť pred ostatnými druhmi mäsa a uvidíte čoskoro výsledky.

Mliečne výrobky s nízkym obsahom tuku

Výborná správa pre tých, ktorí milujú mlieko! Nízkotučné mlieko je bohaté na vitamín D a kalcium, teda dôležitú látku, ktorú naše telo potrebuje. Navyše, zrýchľuje metabolizmus.

Káva

Aj kávičkári sa potešia. Podľa jednej štúdie tí, ktorí pijú kávu majú o 16 % rýchlejší metabolizmus a celkové spaľovanie v porovnaní s tými, ktorí kofeínový nápoj vôbec nepijú. 

Čítajte tiež: Najlepší čas na pitie alkoholu: Takto vaša postava nebude už trpieť!

2017-05-02 12:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: health.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia