Keď je hmotnosť väzením: Fenomén, ktorý mnohých vyslobodil!

Chudnutie je cesta za novým zdravím pre tých, ktorých trápia kilogramy navyše!
Zdroj: pixabay.com
2017-04-29 06:00:00

S blížiacim sa letom sa väčšina ľudí pozerá do zrkadla a snaží sa stanoviť si aspoň ako-taký tréningový alebo stravovací režim. Len málokto však pri ňom naozaj vydrží, a práve to je kameň úrazu – pevnú vôľu nemá každý.

Mať pár kíl navyše je veľmi častý problém väčšiny populácie. Niektorí sa s tým zmieria, iní na sebe začnú tvrdo pracovať. V podstate je to ale riešiteľný problém, s ktorým sa nemusíme až tak veľmi trápiť.

Kde je hranica?

Čo však v prípade, že obezita prekročí únosnú normu? A čo je vlastne únosná norma? To, čo nám diktujú módne trendy? Otázok je veľa, odpoveď by však mala byť prispôsobená na každého jednotlivca inak. Každé telo je výnimočné, každý jeden organizmus sa s rôznymi problémami vyrovnáva rozličnými spôsobmi. Preto je veľmi dôležité stanoviť si, čo vlastne chceme dosiahnuť a prečo. Naše telo je výkladnou skriňou našich zdravotných problémov a nedostatkov. Je rozdiel začať chudnúť pre pár kilogramov navyše a pre akútnu obezitu, ktorá doslova ohrozuje život človeka.

Chudnutie pred kamerami

S druhou skupinou ľudí sa na uliciach nestretávame až tak často, aj keď fenomén obezity je čoraz aktuálnejší. Už pred rokmi sa ho chytili aj mnohé televízne stanice a dali priestor na chudnutie ľuďom, ktorí svoj boj zdanlivo prehrali už dávno. Britská reality šou Môj šesťstokilogramový život sa vysiela niekoľko sezón a chudnúť pred neľútostnou kamerou sa rozhodli už desiatky ľudí. Tento súboj so sebou samým trvá veľmi dlho a počas tvrdej cesty sa dotyční chcú neraz vzdať. Televízie sa tak stali novým prostriedkom, ako schudnúť.


Obavy z verejných toaliet zažehnané: Nebojte sa baktérií, tento záchod je najčistejší!


Odolať pokušeniu, nejesť to, na čo sú zvyknutí, brutálne zmeniť svoj životný štýl – to je len zlomok z každého príbehu. Toto sú totiž iba tie menej náročné veci. Každý človek, ktorý sa rozhodne pre extrémne chudnutie s televíznymi kamerami v pätách, musí dobrovoľne prejsť chirurgickou stratou hmotnosti, teda podstúpi bariatrickú operáciu.

Chcem žiť skvelý  život

Jedna z účinkujúcich na adresu extrémne zníženej hmotnosti uviedla: „Keďže som stratila svoju predošlú hmotnosť, som schopná robiť veci, ktoré som vždy chcela. Už nie som nahnevaná, rozrušená, ani necítim potrebu skrývať sa. Som schopná žiť život, ktorý už je pre mňa skutočný. Začala som túto cestu, aby sa môj život zlepšoval. Nemala som však tušenie, že bude taký úžasný. Moja hmotnosť bola mojím väzením. Teraz som slobodná a môžem robiť čokoľvek, kedykoľvek chcem.“

Iná žena, ktorá tiež prešla obrovskou zmenou sa priznala, že už bola chorá a unavená. Bola presvedčená, že môže mať od života viac. Mať rodinu a byť manželkou, ktorú si jej manžel zaslúži. Chcela sa opäť stretávať s priateľmi, venovať sa rodine a necítiť sa vo svojom mladom veku tak staro.

Napokon sa im to s pomocou profesionálov podarilo a možno aj tieto relácie, aj keď na ne existujú rôzne názory, môžu ľudí naviesť na zníženie ich veľkej hmotnosti alebo ich aspoň inšpirovať.

Čítajte tiež: Uvarte si najzdravší čaj: Nezáleží na výbere, dôležitejšie je toto!

2017-04-29 06:00:00  |  Text: ss   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia