Po sladkej stopke a cvičení neschudnute: Takto sa nevedomky pripravujete o ploché bruško!

Získajte krásne pevné telo vhodným stravovaním a pohybom!
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-30 14:00:00

Sladkosti sú na míle vzdialené od chladničky, každý deň sa mučíte v posilňovni.. Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že ste na dobrej ceste za štíhlym telom, nemusí to tak byť. Častokrát práve maličkosti zavážia a oddialia váš cieľ - získať ploché bruško.

Odborníci na výživu a osobní tréneri dvíhajú varovný prst a upozorňujú, že si mnohí ani len neuvedomujú, ako sabotujú svoju snahu o chudnutie. Dajte si pozor na tieto veci a budete len krôčik k uskutočneniu svojho sna:

Kašlete na spánok

"Chuť do jedla a hormóny hladu sú do značnej miery ovplyvnené tým, koľko spánku si doprajete," upozorňuje odborníčka Pamela Peek, MD. "Ak budete s odpočinkom príliš šetriť, máte väčšiu pravdepodobnosť, že do seba počas dňa nahádžete všetko, čo uvidíte."

Príliš veľa proteínu

"Proteín je pri cvičení dôležitý, ale ak ho užívate príliš veľa, nadmerné množstvo sa uloží vo forme tuku," hovorí Felicia Stoler, RD. "Navyše, koktejly a tyčinky s vysokým obsahom bielkovín majú tendenciu byť sladké a mastné."

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) ženy potrebujú asi 46 gramov bielkovín za deň.


Mýty o biopotravinách odhalené: Nezmysly, ktorými sme boli kŕmení celé roky!


Preceňujete rýchlosť stratených kilogramov

Väčšina ľudí je po prvých týždňoch ľahších o niekoľko kilogramov. No častokrát ide len o stratu sacharidov a vody. Je dosť možné, že vám bude hmotnosť kolísať. Nechajte si váženie až po jednom mesiaci.

Rutina každý deň

Tréneri sa zhodujú na jednom. Nemožno vykonávať stále to isté cvičenie znova a znova a očakávať nejaké výsledky, ktoré sa aj tak nedostavia. Ak chcete spozorovať zmeny, robte ich aj v tréningu: obmieňajte intenzitu cvičenia, čas a počet opakovaní.

Ignorujete činky

Ženy, ktoré začínajú s cvičebným programom si často myslia, že im stačí kardio. Omyl! Je potrebný aj silový tréning, ktorý váš metabolizmus naštartuje a zrýchli.

Pohár ovocnej šťavy na raňajky

Väčšina štiav, hlavne tých kupovaných, zvyšuje hladinu cukru v krvi, takže vaše telo produkuje viac inzulínu. O chvíľu budete hladní a hrozí prejedanie. Dajte prednosť radšej raňajkám s obsahom bielkovín a vlákniny, ako sú vajcia a celozrnné toasty.

Čítajte tiež: Jojo efekt nie je až taký zlý: Svetlá stránka rýchlych diét!

2017-03-30 14:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: health.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia