Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vinník, prečo sa na vás lepia kilá: Aj toto sa odzrkadlí na vašej postave!

Ak zvyknete ponocovať, je dosť možné, že vás lákajú nočné výjazdy do chladničky a tým pádom aj prilepené kilá..
Ak zvyknete ponocovať, je dosť možné, že vás lákajú nočné výjazdy do chladničky a tým pádom aj prilepené kilá.. (Zdroj: thinkstock.com)

Nadšenie a odhodlanie vystriedala beznádej a hnev. Opäť ste to nedotiahli do konca. Máte pocit, ako keby boli prebytočné kilogramy k vám doslova priklincované. Ak sa ich neviete zbaviť, možno vás prekvapí fakt, že stačí zmeniť jednu vec a môžete mať po probléme!


Obvykle to tak býva. Snažíme sa zložitými spôsobmi niečo vyriešiť a nakoniec prídeme na to, že stačí urobiť len jednu jednoduchú vec, ktorá by nám pomohla. Platí to aj pri chudnutí. Žiadne dlhodobé diéty, pri ktorých človek hladuje, sa neodporúčajú. Žiadne podrobné počítanie kalórií, ktoré môže človeka nakoniec odradiť. Stačia len drobné zmeny, no s veľkými účinkami.

Nočná sova alebo ranné vtáča?

Na našej postave sa môže odraziť nielen stravovanie a pohyb, ale aj to, kedy chodíte spať! Ste skôr nočnou sovou alebo patríte medzi ranné vtáčatá? Aj od toho závisí, či sa vám podarí schudnúť. Tí, ktorí chodievajú skôr do postele a tým pádom sa zobúdzajú v skorých ranných hodinách majú najmenšiu šancu, že by pribrali! Bolo totiž dokázané, že ranné vtáčatá holdujú zdravšiemu životnému štýlu a ráno si vychutnávajú jedlá s nižším obsahom cukru. Títo ľudia sa celkovo cítia lepšie vo svojej koži a sú zdravší. Fínska štúdia to len potvrdzuje.


Koniec s rátaním kalórií a diétnou stravou: Slanina zatočí s kilami a spáli tuk!


Ak patríte medzi tých, ktorí zvyknú ponocovať, zrejme sa prebytočných kilogramov len tak nezbavíte. Ako ďalej potvrdili vedci, títo ľudia majú väčšiu tendenciu siahať po sladkých raňajkách a celkovo nezdravých pokrmoch v priebehu dňa. Navyše, tým pádom, že sú v noci hore, často robia nočné výlety do chladničky. Nočné sovy tak majú aj väčšiu šancu trpieť na cukrovku!

Do postele skôr

Výsledok? Celkovo spánok, vrátane doby, kedy sa uložíte do postele, sa môže odzrkadliť na vašej postave. Odborníci sa zhodujú na jednom, ak chcete schudnúť, mali by ste si dopriať dlhý a kvalitný spánok. Ak ho máte menej, telo je unavené a v strese, preto siahate počas dňa po väčšom množstve jedla a sladkostí, aj keď si to neuvedomujete.. K vysnívanej postave vám stačí málo. Uložiť sa do postele skôr, ako ste boli zvyknutí..

Čítajte tiež: Čo naozaj robia kolové nápoje a energetické drinky s naším chrupom? Toto vás položí na zadok!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9