Koniec prejedania sa sladkostí: Vďaka tomuto vám po týždni zmizne chuť na sladké!

Skoncujte so sladkými dobrotami!
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-27 11:30:00

Vydržíte pár dní, no potom ste opäť tam, kde predtým. Opäť siahate po čokoláde či inej cukrovinke. Ako sa zbaviť neprekonateľnej chuti na sladké? Jedna žena tvrdí, že jej pomohol nasledujúci recept. Údajne vďaka nemu už neotvárala dvierka od chladničky a nevyhľadávala žiadne sladké dobroty!


Zrejme to už pozná väčšina z vás. Je desať hodín večer a zrazu vás prepadne chuť na niečo sladké. Výsledkom je skonzumovaná čokoláda na jedno posedenie. Zakaždým si poviete, že celý deň nevložíte do úst žiadnu cukrovinku, no je to silnejšie ako vy. Výsledok ? Každý deň skončíte v posteli so sladkou dobrotou a neskôr s výčitkami svedomia.. Dostali ste sa do bludného kruhu, z ktorého sa neviete dostať..

Chýba vám vápnik

Podľa jednej ženy je na vine vápnik. Vraj jeho nedostatok spôsobuje chuť na sladké, o ktorom vie len málokto! Riešením sú semená sezamu, ktoré obsahujú vysoký obsah vápnika. V prírode má vápnik sladkastú chuť. Ak by ste do pôdy, ktorá je bohatá na vápnik, dali jahody, získate zdravú sladkosť.

Sezamové mlieko je kľúčom k tomu, ako sa zbaviť neprekonateľnej chuti na sladké. Stačí jeden pohár denne a budete mať posilnené kosti, zlepší sa vám celkové fungovanie organizmu a navyše, zbaví vás prejedania a chuti na sladké dobroty.

Potrebujete:

  • 100 g nepražených semienok sezamu
  • 2ČL medu
  • 1l vody

Je vegánstvo dobrý nápad alebo len omyl? Pravda o trende v stravovaní!


Postup:

Pred tým, než pôjdete do postele, namočte sezam do studenej vody na 8 hodín. Mlieko tak bude chutnejšie, ak sezam pobudne vo vode dlhšie. Zlejte vodu a opláchnite. Následnej pridajte med a 1 pohár vody (210 ml). Dajte do mixéra a dôkladne rozmixujte. Med môžete nahradiť aj inou zdravou sladkou dobrotou - napr. niekoľkými ďatľami. pridajte zvyšnú vodu a opäť premixujte. Pozor na hustotu mlieka! Môžete pridať vodu, aby bolo redšie. Preceďte všetko cez sitko alebo gázu. Očakávajte príjemnú orechovú a sladkú príchuť mlieka. Použite ho podľa potreby, do kakaa, kávy alebo tiež si s ním môžete uvariť kašu. Ak sa chcete zbaviť chuti na sladké, odporúča sa každé ráno dopriať si jednu šálku mlieka na prázdny žalúdok. Očakávajte pozitívne výsledky po jednom týždni!

Ďalšie tipy, ako zahnať chuť na sladké

  • Vyhýbajte sa potravinám s vysokým glykemickým indexom - Biele pečivo a obilniny z bielej múky, jedlá z fastfoodov, atď. Rozkolíšu hladinu cukru v krvi a po ich konzumácii nastúpi hlad a chuť na niečo kalorické.
  • Dbajte na pravidelné stravovanie (4-5-krát denne).
  • Obmedzte stres na minimum - Ak sa dá.. Stresové situácie zvykneme zajesť niečím sladkým, čo nám na chvíľu zdvihne náladu..Riešte také situácie inak, nie jedlom!
  • Nezabúdajte na výdatné raňajky.
  • Dajte si pohár vody po jedle.
  • Stavte na zdravšiu alternatívu - V podobe jedného kúsku kvalitnej min. 60-percentnej čokolády.

Čítajte tiež: Netrpte zbytočne: Tipy, ako zvládnuť bolesť hlavy bez tabletiek!

2017-02-27 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: livestrong.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia