Vymeňte výťah za schody: Už po jednom mesiaci môžete očakávať toto!

Vymeňte výťah za schody a uvidíte zmeny na svojom tele.
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-04 06:00:00

Niekedy stačí na zlepšenie kondície naozaj málo. I tá najmenšia zmena životného štýlu sa prejaví na vašom zdraví. Dôkazom je mladá žena menom Lindsay, ktorá sa rozhodla prekonať svoju lenivosť a na mesiac vymenila výťah za schody.

Je všeobecne známe, že ak chodíme po schodoch, robíme pre svoje zdravie viac, ako keď uprednostníme výťah. Schody robia dobre nášmu svalstvu, pričom prospievajú najmä nášmu pozadiu. 

Lindsay Tigarová žije v New Yorku, v meste, kde sa vám radšej ako čakať na taxík oplatí ísť pár blokov pešo. Za svoju aktivitu berie aj každodenné ranné chodenie do práce, pretože aj to jej dáva poriadne zabrať. Ak nechce meškať a čakať na hromadnú dopravu, „po svojich“ je to vždy oveľa jednoduchšie.

Lindsay však nikdy nebola ten typ, ktorý by nešportoval. Vždy sa venovala nejakému športu, aj keď nie pravidelne. Jedného dňa si povedala, že eskalátor a výťah vymení za normálne schody. Zmení rutinu a pridá k svojmu životnému štýlu viac schodov.

Zmenu podstúpila na obdobie jedného mesiaca. Sama bola zvedavá, čo sa stane a či sa to vôbec nejako odrazí na jej tele či zdraví. Výťah bol pre ňu počas mesiaca zakázaným územím. Bývala na treťom poschodí, no i napriek tomu chodila výťahom. Tomu však bol koniec!

Po prvom týždni

Prvý týždeň býva vždy najhorší. Nech už robíte alebo prežívate hocičo. Hoci ste zo začiatku nadšení, príde kríza. Rovnako to bolo aj u Lindsay. Do piateho dňa prvého týždňa bolo všetko v poriadku, no potom nastal zlom.


Najideálnejší čas na spánok: Ak zaspíte v túto hodinu, čakajte veľký príval energie!


Pri všetkej tej aktivite, ktorú počas dňa mala, po ľahkom obede s priateľmi, kde si dala nejaký ten pohárik, sa tešila domov. Čakal ju totiž ešte príjemný večer a chcela pred ním aspoň trošku vypustiť paru a zrelaxovať. Bohužiaľ, práve príchod do vstupnej haly jej spôsobil  mierny šok, pretože úplne zabudla na to, že má pred sebou ešte tri poschodia. Pomalým krokom a ešte trošku z odporom vyšla k svojmu bytu. Až do 15-teho dňa si ale nevšimla žiadnu zmenu.

Potom to prišlo

Po približne dvadsiatich dňoch si všimla zmeny na svalstve. Jednak na brušných svaloch, o ktorých niekedy ani nevieme, že ich máme a potom samozrejme na pozadí, ktoré podľa vlastných slov bolo pevnejšie! To však nie je všetko. V bokoch si namerala o 1 cm menej a taktiež jej ručička na váhe ukazovala o 1,5 kg manej. 

Inšpirácia pre iných

Mesačná výzva bola pre Lindsay ponaučením, ktoré zmenilo jej pohľad na cvičenie a celkovo na život. Uvedomila si, že hoci má vo svojom cvičebnom pláne zaradené kardio, niekedy lapala po dychu, kým vyšla do schodov. Schody teraz berie ako prirodzenú súčasť jej života, nemusí sa premáhať, nemusí ľutovať, že sa na také niečo dala.

Čo je na tom najlepšie, Lindsay sa stala inšpiráciou pre svojich kamarátov. Po tom, ako im porozprávala o tejto výzve, pridali sa k nej aj oni. Ak ovplyvníte zmenou k lepšiemu zdravotnému stavu ďalšieho človeka, stojí to za to, nie? 

Čítajte tiež: Jedinečný čaj, ktorý je liekom na 60 ochorení: Spravte si zabijaka parazitov doma!

2017-02-04 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: prevention.com, red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia