Citrónová voda už nie je najúčinnejšia: Tieto 3 nápoje ju bez problémov tromfnú!

Lezie vám citrónová voda na nervy? Skúste účinnejšie nápoje, spolu s ktorým zhodíte posledné kilogramy do plaviek.
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-22 17:00:00

Iba málokto by povedal, že niečo prekoná účinky citrónovej vody. Poskytovala všetko, čo by sme od ideálneho nápoja očakávali – osvieženie, silu nakopnúť metabolizmus a chudnutie, vždy bola cenovo dostupná.

Existujú však tri nápoje, ktoré svojimi účinkami poskytujú nášmu telu viac ako citrónová voda. A možno vás prekvapí, čo medzi ne patrí.

Dietológovia sa zhodli na jednom – voda nemá magické účinky na naše chudnutie ako také, aby sme však nezatracovali iba vodu – žiaden nápoj nie je zaručeným prostriedkom na chudnutie. To, či zhodíme nejaký ten kilogram je najmä o zdravom životnom štýle, o cvičení a rozumnom stravovaní, inak to proste nejde.

Nato, aby sme schudli teda potrebujeme do harmonogramu zaradiť viaceré činnosti, no dodržiavanie pitného režimu býva alfou a omegou. Tekutiny prijímať musíme, ich objem závisí od viacerých faktorov – vek, váha, akú fyzickú činnosť počas dňa vykonávame.

3 nápoje, ktorými nahraďte citrónovú vodu

Prvý nápoj vás zrejme prekvapí, no je ním káva. Je prirodzeným životabudičom, dodáva telu energiu. Jeden z výskumov tvrdí, že dve či tri šálky kávy pred cvičením dodá energiu organizmu a ten vydrží pracovať dlhšie a tvrdšie, ako keby ste prišli do fitka bez svojej dávky kofeínu v krvi. Čím dlhšie cvičíte, tým viac kalórií spálite – to je jednoduchá matematika.

Nezabúdajte však na podstatnú vec – káva by mala byť čierna, pridať môžete trochu mlieka a stévie, nikdy však nepite kávu osladenú s mliekom. Práve cukor by mohol znegovať účinky kávy a mal by tak vplyv na cvičenie, ktoré by mohlo byť neefektívne.

Voda s ľadom je príjemným letným osviežením ale aj skvelou „náhradou“ za vodu s citrónom. Jednoducho miesto jedného citróna dajte do pohára hrsť ľadu a bude to. Studené nápoje totiž predstavujú pre telo výzvu, aby vynaložilo viac energie na udržanie teploty tela. Až tri poháre po 7 decilitroch vody s ľadom dokážu spáliť 100 kalórií, čo v konečnom súčte napríklad za rok spraví veľmi pekné číslo!

Tretím nápojom, ktorý spraví pre naše zdravie viac, ako ospevovaná citrónová voda je zelený čaj. Ten urýchľuje spaľovanie tukov a tým podporuje chudnutie. Z istej štúdie uverejnenej v Journal of American College of Nutrition účastníci výskumu pili štyri šálky zeleného čaju denne po dobu dvoch mesiacov, pričom ich váha klesla o dva kilogramy. Uprednostniť, tak ako to boli pri káve, musíte čerstvé teplé čaje, bez cukru. Tie sáčkové totiž obsahujú menej antioxidantov a v konečnom dôsledku ani nemusia obsahovať pravý zelený čaj. Tiež treba mať na pamäti, že príliš veľa zeleného čaju škodí pečeni. Takže opatrne. 

Čítajte tiež: Zmena bežnej veci vedie k vysnívanej postave: Stačí jedna vec a kilogramy sú fuč!

2016-07-22 17:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: prevention.com, red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia