Chcete sa zbaviť tuku v páse? Tieto potraviny si naservírujte na tanier!

Trápi vás tuk okolo bruška? Skúste tieto potraviny a máte po probléme.
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-03 13:00:00

Skúšali ste si tento rok už plavky? Pozdáva sa vám vaša postava alebo by ste s ňou chceli niečo spraviť? Skúste si naservírovať týchto pár potravín na tanier a počkajte, čo to s vami spraví!

Preto, aby sme sa zbavili do leta tuku okolo brucha nepotrebujeme náročné cvičenia, hoci aj to pomôže. Dôležitá je aj strava, ktorej by sme sa mali držať. Čo jesť, aby sme pneumatiku z bruška na najbližšej dovolenke nemali?

  • Oriešky a mandle

Zvyknete si miesto sladkej maškrty sem tam v práci zobnúť  z mixu orieškov? Robíte dobre! Orechy nás totiž udržujú sýtych – najmä v porovnaní s tými, ktorí konzumujú ryžové chlebíky! Ak by ste to chceli v číslach – 24 kusov mandlí vás počas dňa medzi jedlami dokáže zasýtiť natoľko, že nebudete mať žiadne chúťky. Vyvarujte sa slaným, praženým variáciám, ktoré majú presne opačný účinok.

  • Vajíčka

Začínate každý deň raňajkami, ktoré obsahujú vajíčko? Vaše zdravie sa vám poďakuje. Nato, aby sme počas celého dňa fungovali potrebujeme určité množstvo tukov, ktoré v primeranom množstve nájdeme aj vo vajíčku. Vedci z Lousiana State University dokonca prišli so záverom, že ak budú raňajky obsahovať vajíčko, máme šancu schudnúť rýchlejšie. Na druhej strane tohto výskumu stáli tí, ktorí na raňajky uprednostnili pečivo. To teda z pripravovaného jedla vynechajte, aby sa účinky vajíčok nenulovali.

  • Zelená zelenina

Špenát, brokolica, rôzne druhy šalátov. Kto by sa na túto časť jari a leta netešil? Poteší vás aj fakt, že čím viac takejto zeleniny budeme jesť, tým je to pre naše zdravie prospešnejšie. Obsahujú totiž veľa vlákniny, čo je dobré pre naše trávenie a tiež málo kalórií, čo je zase dobrá správa pre tých, ktorí túžia po vysnívanej postave. Ak si porciu šalátu doprajete pred hlavným jedlom, zaručene zjete menej, akoby ste zjedli obvykle.

  • Avokádo

Obľúbené zelené „čudo“ si získava stále viac priaznivcov. Pomazánku guacamole si obľúbil nejeden z nás. Prečo je pre zdravú výživu také podstatné? Obsahuje mononenasýtené tuky, ktoré sú prospešné práve pre zdravie srdca, je plné vlákniny a je skvelým pokrmom, ak chcete ostať sýti a necítiť hlad.

  • Ľadový čaj

Čaj je v samotnej podstate voda, zelený čaj je ale bohatý na antioxidanty, ktoré urýchľujú metabolizmus. Na základe švajčiarskych výskumov, ak pijete takýto čaj, denne spálite 266 kalórií! Ak si chcete pripraviť zdravý a výdatný čaj, ktorý dopomôže ku krásnej postave, najskôr zabudnite na všetky fľaškové, umelé, sladené „zelené“ čaje. Radšej zalejte čaj horúcou vodou, nechajte lúhovať dve minúty a následne ochlaďte kockami ľadu. Na zdravie! 

Čítajte tiež: Dajte svoje kĺby do poriadku: S týmto trikom sa vám to podarí do 7 dní!

Fotogaléria

2016-06-03 13:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, goodhousekeeping.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia