Cukrovka ako smrtiaca diéta: Túžba po dokonalom tele ju takmer zabila!

Skye Simpsonsová prerušila liečbu cukrovky len preto, aby bola štíhlejšia.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-16 12:00:00

Ženské časopisy, reklama či film rozširujú zhubný ideál krásy. V súčasnosti žijeme v dobe posadnutosti kultom dokonalého tela. Mnohí sú ochotní urobiť takmer čokoľvek, aby sa priblížili k štíhlej postave bez akýchkoľvek nedokonalostí. Urobila tak aj vizážistka Skye Simpsonsová, ktorá mohla skončiť veľmi zle!


Honba za vypracovanou a krásnou postavou je jednoducho silnejšia než samotný človek! Tlak zo strany spoločnosti nás núti premýšľať a robiť si hlavu z toho, že vlastne nie sme dokonalí, takže sa vymykáme akémusi ideálu. Mladá vizážistka Skye Simpsonsová tiež patrila medzi ženy, ktoré chceli byť krásne. Jednoducho sa chcela zbaviť niekoľkých kilogramov. Na tom nie je nič zlé, keď chce žena schudnúť. Otázkou je, akým spôsobom! Skye siahla až na dno svojich možností a využila svoju chorobu vo svoj prospech. Aspoň si to tak zo začiatku myslela. Ohrozila liečbu len preto, aby schudla.

Vynechala inzulínové injekcie pre štíhlu postavu

Už odmalička trpela cukrovkou 1. typu, takže inzulínové injekcie boli u nej na dennom poriadku. Keď sa však dozvedela, aké by boli následky, keby prestala s injekciami, hneď sa jej to zapáčilo. Keby totiž vynechal pravidelnú inzulínovú injekciu, schudla by tri kilá. Vidina krásnej postavy bez prebytočných kíl ju doviedla až k radikálnemu riešeniu. Vykašľala sa na pravidelnú dávku inzulínových injekcií a začala tak s hrôzostrašným nezdravým chudnutím.

Začať sa zdravo stravovať? To bolo pre Skye nereálne.

"Nechcela som sa vzdať jedla alebo začať cvičiť. Bola som príliš lenivá. Milovala som čipsy, chlieb a sušienky," priznala sa Skye.


Cesnak pred spánkom: Užitočný pomocník alebo zradca?


Výsledok na sebe nenechal dlho čakať. Bolo jasné, že táto diéta bude mať vedľajšie účinky, to však Skye nevedela, alebo ignorovala! Za 6 mesiacov schudla až 28 kíl a zhodila štyri konfekčné veľkosti.

"Spočiatku som vynechala jednu injekciu denne. Ale ako hmotnosť išla stále dole, bola som závislá a počas niekoľkých týždňov som sa úplne vykašľala na injekcie," tvrdí mladá žena.

Hrozivé následky

Dramatické chudnutie však viedlo až k bulímii, ktorou trpela. Navyše, prišla o všetky zuby. V pomerne mladom veku, v 28 rokoch, prišla žena o chrup, ktorý jej zničili žalúdočné šťavy a oslabený imunitný systém. Jej ďasná napadla infekcia, takže jej museli lekári operovať chrup. To však nie je všetko. Zhoršil sa jej zrak a nemôže jesť niektoré potraviny, na ktoré je citlivá. Začali jej tiež vypadávať vlasy. Jej telo bolo v neustálom strese. Keďže ho zbavila inzulínu, hladina cukru v krvi klesla. Trpela zvýšenou únavou, bola slabá a neustále navštevovala lekárov pre svoje problémy.

V súčasnosti sa lieči z choroby a priberá. Mladá žena doslova unikla hrobárovi z lopaty, no iné ženy také šťastie nemali. Existuje mnoho žien i mužov, ktorí prehrali tento boj. Za všetko môže len vidina štíhlej postavy, ktorá je považovaná za ideálnu. Každý z nás je krásny taký, aký je!

Čítajte tiež: Najlepší čas na veľkú potrebu: Kedy chodiť na záchod?

Fotogaléria

2016-05-16 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia