Spravte si z rannej kávy spaľovač tukov: Postačia tieto prísady!

Skúste do rannej kávy pridať túto zmes. Je to účinný spaľovač tukov!
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-27 12:00:00

Neodpustíte si rannú šálku kávy? Iste je medzi nami takých viac. Spravte si z tmavého moku spaľovač tukov, ktorý povzbudí a zároveň spáli nejaký ten gram tuku!

Prečo by sme sa kávy nemali báť?

Mnohí z nás kávu nepijú a majú na to rôzne dôvody – od nepríjemného povlaku na zuboch, „závislosti“ na káve, zažívacích problémov...je ich viac. Poďme si ale povedať, prečo by sme si denne šálku či dve mali skutočne dopriať a čo pre naše zdravie kvalitná káva robí.

Kofeín z kávy sa do krvného obehu dostáva po pol až trištvrte hodiny po požití. Distribútorom je voda, kofeín sa následne metabolizuje a vylučuje sa močom.

Kofeín je zodpovedný za prekrvenie mozgu, povzbudzuje činnosť srdca, nervov, obličiek, svalov, no podporuje nás v bdelosti, sviežosti. Tým, že sa nám po požití kávy sťahujú cievy a mierne sa zvyšuje tlak nastáva situácia podobná fyzickému cvičeniu. To samozrejme neberme ako náhradu za cvičenie, pohyb je, aj pri chudnutí, veľmi dôležitý.

Najnovšie výskumy potvrdili, že káva znižuje riziko Alzheimerovej choroby, obličkových ale aj žlčníkových kameňov.

Zázračná zmes, ktorá pomôže chudnutiu!

Stačí, ak každé ráno pridáte do kávy túto zmes a účinky sa dostavia čo nevidieť!

Zmiešajte trištvrte šálky kokosového oleja, pol šálky medu, jednu čajovú lyžičku škorice, jednu čajovú lyžičku kakaa (môže, ale nemusí byť).

Všetky tieto ingredience zmixujte, uložte do pohára a pridávajte do rannej kávy. Postačí jedna až dve čajové lyžičky. Nechajte chvíľu postáť a s chuťou do toho!

Jednotlivé zložky - spoločná sila 

Chceli by ste vedieť, prečo do tejto zmesi ide práve škorica, med a kokosový olej? A ako tieto zložky dopĺňa kofeín samotný? 

  • Kofeín: stimuluje metabolizmus, zvyšuje energiu, potláča únavu, pozitívne ovplyvňuje náladu. Obľúbený je medzi športovcami a to najmä preto, že zvyšuje výkon a výdaj energie a tiež pomáha telu siahnuť na zásoby tukov. Opakujeme, pri športovej aktivite. Vo všeobecnosti pomáha pri migrénach či poklese krvného tlaku. Netreba to s ním preháňať, pri zvýšenom množstve sme po ňom nervózni, trasú sa nám ruky.  
  • Kokosový olej: je plný triglyceridov, bohatým a zdravým zdrojom tukov pre telo, má mnohé benefity aj pre pokožku, na ktoré by sme nemali zabúdať.
  • Med: je tiež prírodným zázrakom a určitým druhom prírodného liečiva, je zdrojom cukrov a skvelou náhradou za biely rafinovaný cukor. Jeho energetická hodnota je nižšia ako pri cukre, takže ak chcete schudnúť, pokojne si doprajte 3 čajové lyžičky denne.
  • Škorica: je známa pre svoje účinky ako spaľovač tukov. Istá štúdia vykonávaná vo výskumnom centre v Marylande v USA zistila, že škorica môže za zníženie hladiny cukru v krvi. Na toto zistenie nadväzoval iný výskum, kedy sa ľudom s cukrovkou druhého typu pridávali do stravy dve čajové lyžičky škorice. Ich hladina cukru sa klesla. Práve tento parameter je spojený s priberaním na váhe a obezitou. 

Čítajte tiež: Strašiak jojo efekt pri chudnutí: Držte sa tohto kroku a už nepriberiete!

2016-04-27 12:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, draxe.com, healthadvisorgroup.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia