Jedzte tieto raňajky každý deň po zobudení: Tuk vám z tela doslova zmizne!

raňajojky
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-10 15:00:00

Raňajky sú bezpochyby najdôležitejším jedlom dňa. Ak chcete schudnúť, platí to dvojnásobne. Bez nich sa totiž ani zďaleka nepriblížite ku krásnej štíhlej postave. Buďte o krok vpred vďaka týmto raňajkám, ktoré vás zbavia tuku na problémových partiách!

Po krásnom vypracovanom tele s minimom tuku túži takmer každý. Obzvlášť teraz v tomto období, keď sme naše telo pred niekoľkými týždňami zaťažili množstvom jedla a sladkostí. Stopy po vianočnom hodovaní sa nám tak odrazili na postave a držia sa doteraz. Ak chcete schudnúť, zdravá strava a pohyb je tým správnym rozhodnutím. Najnovšia štúdia z Annals of Nutrition & Metabolism však ukázala, že by ste nemali zabúdať na raňajky. Jedno konkrétne jedlo sa postará o ubúdajúce kilogramy. Sú to ovsené vločky!

Dôkaz, že pomáhajú pri chudnutí

Účastníkmi výskumu bolo 36 mužov a žien, ktorí konzumovali 350 kalórií na raňajky, pričom boli rozdelení na tri skupiny. Prvá skupina mala na raňajky ovsené vločky, druhá kukuričné lupienky a tretia nejedla nič, len pila vodu. Po ďalších troch hodinách od konzumácie raňajok im bol zmeraný stav sýtosti a bola im tiež odobratá krv za účelom kontroly cukru a inzulínu v krvi. Všetci pritom jedli rovnaké jedlo na obed. Výskumníci zistili, že skupina ľudí, ktorá konzumovala ovsené vločky na raňajky bola menej hladná popoludní a spotrebovala o 31 % menej kalórií na obed ako ostatní. Okrem toho, ovsené vločky mali priaznivý účinok u ľudí s nadváhou, na obed totiž skonzumovali až o 50 % menej kalórií. Tí, ktorí jedli kukuričné lupienky pociťovali hlad taktiež tri hodiny po raňajkách. Na druhej strane, na obed prijali rovnaké množstvo kalórií ako prvá skupina. Posledná skupina, ktorá vypila len vodu, bola tiež približne o tri hodiny už hladná.

Existuje množstvo výskumov, ktoré potvrdzujú prospešnosť ovsených vločiek. Ide o jednu z najužitočnejších potravín, ak chcete schudnúť!


Správne vetranie v zime: Ako nás môže tento nevinný zvyk ohroziť?


Prečo ovos?

Ovos je veľmi zdravá a chutná tvrdá obilnina bohatá na vlákninu. Tento fakt významne zvyšuje jej vhodnosť pri chudnutí.  Ovsené vločky sú síce skvelé ako štart dňa, no konzumovať ich môžete aj inokedy. Môžu byť kombinované s iným jedlom napr. ako doplnok k šalátu. Alebo si môžete pripraviť úžasné a zdravé dezerty s ovsenými vločkami.

Budete dlhšiu dobu sýti

Ovos obsahuje vlákninu, ktorá zvyšuje objem skonzumovaného množstva v našom tráviacom systéme. Okrem toho, vláknina podporuje trávenie. Preto je ovos perfektným jedlom pre vás, ak máte v úmysle schudnúť a zbaviť sa nadbytočných kilogramov.

Znižuje hladinu cholesterolu

Plné zdravej vlákniny je toto jedlo schopné viazať na seba tuk, čo má za následok zníženie množstva zlého cholesterolu v krvi. Týmto spôsobom ovsené vločky udržujú vaše srdce a cievy zdravé a znižujú pravdepodobnosť infarktu a mŕtvice.

Znižuje krvný tlak

Ovos sú jeden z najlepších potravín, ktoré normalizujú krvný tlak. Ovos obsahuje rastlinné vlákna známe ako lignany. Štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia lignanov znižuje krvný tlak o 30%.

Znižuje riziko vzniku rakoviny

Štúdia publikovaná v British Medical Journal naznačuje, že ovos znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, prsníka, prostaty a rakoviny vaječníkov.

Čítajte tiež: Čierne bodky? Do boja proti nim nasaďte nezvyčajnú vec, prekvapia vás výsledky!

2017-04-10 15:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: sportonlinegroup.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia