Tehličky na bruchu za pár týždňov bez obmedzovania sa v strave? Táto žena to dokázala!

Na to, aby ste mali ploché brucho, nemusíte robiť brušáky!
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-17 16:00:00

Odmietla vynechať z jedálnička svoje obľúbené potraviny a napriek tomu sa dopracovakla až k tehličkám na bruchu. Mladá redaktorka Sara Malmová je dôkazom, že všetko sa dá, len stačí chcieť a ísť si za svojim cieľom!

Z nevinnej stávky sa na pár dní vyvinula zmena životného štýlu! Redaktora Sara Malmová sa so svojím kamarátom stavila o poriadnu večeru, ktorú zaplatí on, ak ona dosiahne to, čo si na začiatku stanoví. Jej jediným cieľom bolo vypracovať si bruško. Okrem toho však mala aj osobné predsavzatia, pre ktoré túto stávku podstúpila.

Zdravotné problémy ale i ženská márnivosť 

Sara mala zdravotné problémy. Pred pár rokmi bola účastníčkou dopravnej nehody, z ktorej má dodnes následky – pokrivenú chrbticu a poškodenie nervov. Jedinou možnosťou, ako svoj stav udržať pod kontrolou, je cvičenie. A ako každá žena, chcela vyzerať dobre.

Hoci so sociálnymi sieťami pracuje a využíva ich, spamovať svoj profil a otravovať priateľov fotkami z fitka nebol jej prvotný zámer. Slúžili skôr ako inšpirácia. A tak prostredníctvom nich zmapovala svoju cestu k dokonalému brušku. Tak ukázala svetu, že sa dá na svojom tele popracovať aj bez vynechania potravín, ktoré človek miluje!

Prísne pravidlá ale aj podvádzací deň 

Zo začiatka začala Sara hľadať na internete správne cviky, správnu diétu, jednoducho informácie, ktoré jej pomôžu stávku vyhrať. Keďže však nechcela radikálne meniť svoju životosprávu, extrémne zmeny odmietala. Odjakživa milovala mäso a mliečne koktejly a nemienila ich vylúčiť z jedálnička. Takisto sa nechcela vzdať ani obľúbenej slaniny. Na druhej strane začala pravidelne konzumovať aspoň jedno vegetariánskej jedlo denne a maslo, na ktorom opekala slaninu, vymenila za kokosový olej.  Pre rast svalov začala tiež piť denne jeden proteínový nápoj. Jeden deň počas týždňa mala dokonca podvádzací, vtedy si mohla dopriať čokoľvek. Väčšinou to skončilo žúrom a tequilami o tretej ráno.

Tréning dostupný pre každého

Aj keď nemala radikálne zmeny v stravovaní, na druhej strane si naordinovala pravidelný tréningový plán  – chodina v telocvični s trénerom štyrikrát do týždňa. Najskôr kardio, potom nasledovali ľahšie váhy, aby sa začali formovať svaly. Po menšom zahriatí svalstva pokračovala v tvrdej drine približne 40 minút, až napokon celé cvičenie zakončila pár minútami na bicykli.

Sara Malm mala na začiatku stávky 65 kilogramov, po cvičení pribrala dva kilogramy. Spolu s Jamesom Haskellom (anglický hráč rugby) cvičila nasledovné cviky:

  • Klasický sed-ľah.
  • Brušáky so zdvihnutými nohami.
  • Brušáky so zdvihnutými nohami, medzi kolenami mala loptu.
  • Dvíhanie nôh, ak bola zavesená na hrazde.
  • Špritovanie v ľahu.

Sara sa priznala, že prvé dni neboli najjednoduchšie, chýbala jej rodina a priatelia, ktorí by ju podporili. Najviac jej paradoxne pomohol jej súper, ktorý ju motivoval najmä pozitívne po psychickej stránke, na druhej strane jej motiváciu uspieť znervózňovali fotky, ktoré pre zmenu zverejňoval na svojom profile on. 

Sara sa konečne vo svojom tele cíti dobre, je spokojná s tým, ako vyzerá a že jej telo odpovedá jej osobnosti. Uvedomila si, že jej telo dokáže to, čo si zaumieni, napriek tomu, že to nikdy nepredpokladala. 

A vyhrala! 

Čítajte tiež: Najväčšie mýty zo sveta fitness, ktorým ste doteraz verili: Pravda vás zaskočí!

Fotogaléria

2015-05-17 16:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: twitter.com, red, Instagram.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia