Leto sa blíži a postava snov nikde: Vyskúšali sme na vlastnej koži, či sa to dá urýchliť!

Môžu náš zbaviť celulitídy a neželaných centimetrov v problémovej oblasti prístroje?
Zdroj: Thinkcstock.cz
2015-05-11 12:15:00

Vyhlasujeme poplach! Ani sme sa nenazdali a je tu máj, ktorý nás núti zhadzovať čoraz viac kúskov oblečenia. Leto je takmer za dverami a my sa ešte necítime na plavkovú sezónu. Čo teraz? Zdravá strava a pohyb sú najlepšie spôsoby, ako sa dopracovať k štíhlej postave. No čo ak nám už veľa času neostáva?


Sú nimi preplnené stránky časopisov, šepkajú si o nich ženy a na ich účinky dokonca prisahajú aj dermatológovia! Reč je o procedúrach, ktoré spevnia a vyhladia pokožku, zbavia nás nepríjemnej pomarančovej kože a príjemným plusom je úbytok pár centimetrov v určitej problémovej partii. Keďže je teraz ich sezóna, rozhodli sme sa vyskúšať jednu procedúru na vlastnej koži, aby sme sa presvedčili, či skutočne funguje!

Svetová jednotka v odstraňovaní celulitídy na vlastnej koži!

Naše kroky viedli do dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR, kde už sme mali možnosť otestovať chemický peeling. Vybrali sme si ošetrenie pomocou inovátorského prístroja, ktorý predstavuje prelom v boji proti celulitíde. Ak túžite po dlhodobých výsledkoch, údajne je tento prístroj ideálny a dosahuje vynikajúce výsledky.

"Táto metóda je svetovou jednotkou v odstraňovaní celulitídy a formovaní pokožky. Ide o certifikovaný a moderný prístroj, ktorý cielene zasahuje práve tie časti tkaniva, ktoré vytvárajú nepekný vzhľad pokožky. Je to najnovší klinicky overený prístroj s najvyššou certifikáciou FDA (Food and Drug Administration) určený k redukcii celulitídy a tvarovaniu postavy, tzv. body-contouring," povedala primárka kliniky a dermatologička MUDr. Adriana Tomeková. 

To nás presvedčilo, prečo sme sa dohodli s lekárkou na absolvovaní kúry, ktorá zahŕňa 8 procedúr, pričom prvú sme ihneď absolvovali. Dohodli sme sa na ošetrení jednej problémovej partie - bruška, ktoré nám lekárka odmerala, aby sme potom mohli porovnať výsledok na konci celej kúry. Nadšené sme dali zbohom centimetrom v oblasti brucha a ľahli sme si v spodnej bielizni na lôžko.

Čo sa s nami dialo pri ošetrení?

Bude to bolieť? Budeme sa cítiť nekomfortne? Aj také myšlienky nám vírili v hlave po dávnej skúsenosti s neinvazívnou kavitáciou, pri ktorej nám tak pískalo v ušiach, že sme sa rozhodli už nikdy viac! Ošetrenie týmto revolučným prístrojom nás však prekvapilo. Príjemná masáž s miernym teplom, ktoré sme cítili na pokožke a pípaním prístroja pri ošetrení nás takmer priviedli k spánku... A to je dôkazom toho, ako je procedúra príjemná, bezpečná a hlavne nebolí! Čo sa však deje s nami pri tom, ako odpočívame?

"Základom metódy je svetovo patentovaná technológia, tzv. photomológia, ktorá stimuluje prirodzené metabolické procesy, obnovuje tkanivá k lepšiemu stavu a tým zabezpečuje dlhodobý efekt. Zväčšené tukové bunky obnovuje prostredníctvom účinku jedinečného mechanizmu, ktorý spája laserovú a svetelnú energiu s kontúrujúcimi valčekmi a vákuovým podtlakom - mechanickou masážou, ktorá predstavuje výrazné zlepšenie pri liečbe celulitídy a eliminácii nežiaduceho podkožného tuku. Počas liečby sa zacielená oblasť prekrvuje a obnovuje sa lymfatická cirkulácia, obnovuje sa tvorba vlastného kolagénu, remodelujú sa tukové bunky a vytvára sa tak hladká a pevná pokožka. Tvarované valčeky posúvajú skvapalnené lipidy do lymfatického systému pre ich dynamické odvodnenie," objasnila MUDr. Tomeková.

Spraví za nás všetko len prístroj?!

Desať minút nám masážnym prístrojom prechádzala odborníčka po jednej strane bruška a ďalších desať na druhej strane. Počas ošetrenia nás najviac zaujímalo, aké výsledky dosahujú pacienti. A aj keď to vyzerá ideálne, že pri ošetrení nemusíme pohnúť ani prstom a že všetko za nás spraví prístroj, nie je to úplne tak.

"Ošetrením dochádza k väčšej redukcii objemu, a to až o jednu konfekčnú veľkosť. Výsledky sú samozrejme veľmi individuálne, pretože každý človek je iný a tým pádom aj všetky procesy v jeho tele fungujú inak. Veľkú úlohu tu hrá najmä to, aký ma kto metabolizmus, resp. aká je jeho následná lymfatická cirkulácia, a či naozaj dodržiava rady lekára. Obvod ošetrených častí tela dokáže táto metóda zmenšiť v priemere od 3 do 8 cm, niekedy aj viac. Najviditeľnejšie výsledky sú u mužov. U žien, keďže sú častokrát po pôrode, je pokožka samozrejme neporovnateľne iná, a to je asi dôvod prečo to u mužov ide trochu rýchlejšie," povedala dermatologička.

 

Nič nie je zadarmo. Ak teda chceme vidieť nejaké výsledky, musíme dodržiavať pitný režim, t.j. piť veľa vody - 2-3 litre denne. Ruka v ruke ide samozrejme aj zdravá strava a pohyb, vďaka čomu môžu byť výsledky ohromné!

"Najdôležitejšie je dodržiavať už spomenuté pokyny lekára, ktorý každému po zákroku odporučí najvhodnejší spôsob starostlivosti. Tá pozostáva najmä z pitia veľkého množstva tekutín, teda vody, čo je veľmi dôležité kvôli zrýchleniu metabolizmu a zbavovania tela škodlivín a iných nežiaducich látok. Okrem toho je dobré ošetrenú oblasť krémovať krémom na to určeným (napr. po ošetrení stehien a zadku je vhodný krém proti celulitíde), ktorý urýchli celkový proces odbúravania tuku a formovania pokožky," upozornila odborníčka.

Z prístroja sa ozvalo záverečné pípanie a koniec. Práve sme úspešne absolvovali prvú procedúru. Až nám to bolo ľúto.. Už aby bola ďalšia, pri ktorej by sme si skvelo oddýchli!

V ďalšom článku sa dozviete, či sme už dosiahli nejaké výsledky po prvých štyroch procedúrach! Skutočne je možné zaznamenať zmenu pokožky a úbytok v centimetroch po ošetreniach v problémovej oblasti už v strede kúry?!

Čítajte tiež: Je holenie v skutočnosti nebezpečné? Pravda, či by sme mali skončiť s odstraňovaním ochlpenia!

Fotogaléria

2015-05-11 12:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia