Kokosový olej: Zázrak na chudnutie overený!

Kokosový olej účinne potláča hlad a zrýchľuje metabolizmus.
Zdroj: thinkstock.com
2015-03-19 12:15:00

Kokosový olej vyniká vďaka svojim neobyčajným vlastnostiam. Tento olej na chudnutie je jeden z mála potravín, ktoré možno právom nazvať superpotravinou.

Čo radí kokosový olej medzi najzdravšie potraviny sveta? Je za tým unikátna kombinácia mastných kyselín so silnými medicínskymi účinkami. Ide o stredne dlhé reťazce triglyceridov, ktoré metabolizujú inak ako ostatné mastné kyseliny. Prechádzajú totiž z pečene späť do tráviaceho traktu, kde sú zužitkované ako rýchly zdroj energie.

„Kokosový olej je vynikajúci variant pre spestrenie jedálnička ľudí, ktorí si chcú udržiavať správne vyvážený príjem energie a potrebných látok,“ povedal odborník na výživu Ing. Libor Javro.

Zrýchľuje metabolizmus a potláča hlad

O zdravotných účinkoch kokosového oleja by sa pokojne mohla napísať kniha. Pôsobí na celé ľudské telo, i čo sa týka chudnutia. Nejeden výskum sa zameral na súvislosť medzi telesnou váhou a konzumáciou kokosového oleja. Výsledkom je zníženie obezity v oblasti brucha a pásu! Zohráva významnú úlohu pri urýchlení prechodu na tukový metabolizmus, čím prispieva k spaľovaniu tukov  v oblasti brucha. Navyše, je ľahko stráviteľný a chráni telo pred inzulínovou rezistenciou. Oceníte ho v prípade, keď vás prepadli chute na nezdravé jedlo. Stačí len jedna polievková lyžica kokosového oleja, ktorá účinne potláča hlad, takže po jej skonzumovaní je veľmi pravdepodobné, že vás chuť na čokoládu rýchlo prejde!

„Hlad určite môže potláčať, pretože je to plnohodnotná energetická potravina,“ potvrdil účinok kokosového oleja výživový poradca.

Je vhodný nielen na konzumáciu, ale aj na vonkajšie použitie. Pomôže hlavne tým, ktorí sú v procese chudnutia, pričom mali problém s vysokou nadváhou a potrebujú spevniť pokožku. Udržiava spojivové tkanivá pevné, čím predchádza ovísaniu pokožky.


Aké sú ďalšie zdravotné účinky kokosového oleja na ľudský organizmus? Dôvody, prečo by sme ho mali mať doma.


Dôkazy potvrdzujú jeho účinky!

Skvelé účinky kokosového oleja si nevie vynachváliť tridsaťročná Ivana, ktorá sa v jednom diskusnom fóre podelila s ostatnými s výsledkami chudnutia!

„Kedysi som mala nadváhu, no pomocou kokosového oleja som schudla 20 kíl za približne 15 týždňov. Pomohol mi tak, že som vôbec nebývala po ňom, aj niekoľko hodín, hladná, nemyslela som stále na jedlo a hlavne, nemala som takú príšernú chuť na sladké. Schudla som bez cvičenia, len som zjedla denne 2-3 lyžice kokosového oleja, to bolo všetko. Opakujem, vôbec som sa nehýbala,“ reaguje nadšená Ivana.

Rovnaké skúsenosti má i tridsaťdeväťročná Petra, ktorej kokosový olej pomohol vylepšiť postavu.

„Po kokosovom oleji som nebola vôbec hladná. Vymixovala som si ho s ovocím, spravila smoothie a zamiešala som si ho do kávy, do kakaa, do jogurtu a počas mesiaca som bez cvičenia schudla 5 kg. Možno sa to niekomu nezdá veľa, ale mne sa ohromne vylepšila postava! Nehovoriac o peknej pokožke a, že sa mi konečne prestali problémy so zápchou,“ raduje sa z výsledkov Petra.

Samozrejme, že to nie je len o jednej potravine, ktorá nás zbaví prebytočných kíl. Ak by ste konzumovali kokosový olej, no popritom by ste si pochutnávali na mastnách jedlách či sladkostiach, ručička na váhe vám neukáže o niekoľko kíl menej...

„Odporúčam konzumovať kokosový olej v optimálnom množstve ihneď z rána alebo používať na tepelnú úpravu pokrmov (tam nie je potrebné, aby bol olej panenský). Stále si však musíte uvedomovať, že redukcia hmotnosti (aj viscerálneho tuku) a jej nasledovné udržanie nie je o jednej potravine, ale o celkovom vyváženom stravovaní voči fyzickej aktivite,“ upozorňuje nutričný špecialista na záver.

Čítajte tiež: Zabudnite na mentol: Hitom medzi zubnými pastami budú tie s kokosovým olejom!

2015-03-19 12:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia