Najväčšia chyba, ktorú robia mnohí pri chudnutí po sviatkoch: Kvôli tomuto zlyhávate!

Tento rok vyhráte boj s hmotnosťou!
Zdroj: profimedia.sk
2015-01-08 06:00:00

Príchodom nového roka si často dávame rôzne predsavzatia. Niektorí sa chcú zbaviť fajčenia, iní túžia po zmene zamestnania, no najviac je tých, ktorí sa chcú po sviatkoch hojnosti zbaviť nadbytočných kíl. Ak chcete tento rok konečne uspieť, nerobte stále tú istú chybu!

Túto prekážku zbúrajte!

Novoročné predsavzatia vysloví takmer každý. Zaujímavé je, že len 20 % ľudí ich dodrží a naplní. Väčšinou ich brzdí slabá motivácia, výhovorky či pohodlie. Viete, akú prekážku kladú pred seba tí, ktorí chcú schudnúť a cítiť sa vitálnejšie po dňoch nič nerobenia a konzumácii vianočného pečiva? Ťažko sa priblížia k svojmu cieľu, lebo nie sú dôkladne informovaní bez dostatočného plánovania.

Najväčšiu chybu v redukcii hmotnosti po sviatkoch robia ľudia v tom, že si dajú krátkodobý cieľ. O redukcii hmotnosti musia uvažovať dlhodobo, čo zahŕňa celkovú zmenu stravovania a fyzickej aktivity. Takéto predsavzatie je vynikajúce, k tomu však treba premyslieť dopodrobna plán ako k stavu zdravého človeka prísť. Pretože bez informácií a dostatočného naplánovania takéto predsavzatie vydrží týždeň, v najlepšom prípade mesiac,“ povedal výživový poradca Ing. Libor Javro.

Každému vyhovuje niečo iné

Odborník zdôrazňuje, že proces zmeny stravovania a celkovo životného štýlu je individuálny. Ak sa niekto rozhodne podstúpiť redukciu hmotnosti, mal by si najskôr naštudovať potrebné informácie o celom procese, aby dosiahol svoj cieľ.

„Podľa mojich skúseností jednému vyhovuje pozvoľná premena stravovania, niekomu skôr vyhovuje ihneď seknúť so zlou stravou. Väčšinou pozvoľné stravovanie vyhovuje ľudom, ktorí majú vysokú obezitu a počas svojho života sa nikdy ani len nepokúšali o zdravú formu stravovania,“ dodal nutričný špecialista.

Odborná pomoc na nezaplatenie

Aj keď sú časopisy, noviny a online médiá zaplavené množstvom informácií, ako sa dostať do formy a čo konzumovať počas redukčného obdobia, najcennejšia a najužitočnejšia rada je priamo z úst profesionálneho trénera alebo odborníka na výživu. Jedine ten vás usmerní na ceste za vysnívaným telom. S ním si splníte novoročné predsavzatie v predstihu a vyhráte boj s nadbytočnými kilami.

XLS Medical obsahuje účinnú látku Litramine, patentovaný komplex vlákniny rastlinného pôvodu. Redukuje vstrebávanie tukov z jedla o 27 % a znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

2015-01-08 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia