Takmer sa nedožila tridsiatky: Takto sa zmenila svetová víťazka roka v chudnutí!

Bríanán McEnteggart kedysi nedokázala prejsť ani 500 metrov pešo.
Zdroj: Facebook.com/SlimmingWorld
2014-11-25 12:30:00

Smrť! Takýto smutný ortieľ si vypočula len 27-ročná Bríanán McEnteggart z Írska od svojho lekára. Žiadna budúcnosť totiž na ňu nečakala v najbližších rokoch.. Mladú ženu dohnala láska k jedlu až k neuveriteľným 210 kilám!

Bríanán zvádzala boj s hmotnosťou už od svojich 15 rokov. Uvedomovala si, že trpí nadváhou, ktorej sa musí čo najskôr zbaviť. Skúšala rôzne diéty, no aj keď bola spočiatku úspešná, prepadla návalom prejedania, a tak sa vrátila na svoju pôvodnú hmotnosť a dokonca pribrala viac kíl! Nepomohol jej ani odborník na chudnutie.

Jej psychika veľmi trpela

Obezita ju obrala nielen o fyzické zdravie. Kvôli nej stratila radosť zo života, mala nízke sebavedomie a po psychickej stránke bola na tom veľmi zle. Väčšinu času trávila doma, buď si čítala knihy alebo sledovala televíziu. Do spoločnosti však nechodila. To už ani nie je reč o rôznych zdravotných problémoch! Postupne priberala, až jej ručička na váhe jedného dňa ukázala šialené číslo – vyše 200 kíl. Oblečenie si nikde v obchode nekúpila, vždy si ho musela dať špeciálne ušiť.

Mohla zomrieť

Musela si vypočuť hrozbu smrti od lekára, aby konečne zmenila svoj životný štýl! Pri vyšetrení ju lekár varoval, že sa nemusí dožiť tridsiatky, ak neschudne. Údajne by v priebehu nasledovných 18 mesiacov mohla dostať infarkt. To mladú Bríanán naštartovalo, a tak sa rozhodla pre veľkú zmenu vo svojom živote. Chcela žiť, mať deti a veľkú rodinu, preto zabojovala. Pomohla jej špeciálna skupina, ktorá pomáhala obéznym ľuďom chudnúť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je z nej iný človek

Mladá žena úplne zmenila svoj životný štýl, začala sa stravovať zdravo a pridala pohyb. Po tom, čo schudla 20 kíl, sa cítila oveľa lepšie, čo ju motivovalo chudnúť i naďalej. Kedysi nebola schopná prejsť ani 500 metrov, keďže ju trápili bolesti kolien a nulová kondícia. Teraz vládze denne prejsť aj 5 kilometrov. Zrazu bola plná energie a sebavedomie sa jej postupne zvyšovalo.

Po troch rokoch je z mladej ženy úplne iný človek. Schudla neuveriteľných 130 kíl a jej konfekčná veľkosť klesla o 10 čísiel. Viac ako polovica jej pôvodnej hmotnosti išla dole! V súčasnosti je Bríanán šťastná, má novú prácu, teší sa na svoju budúcnosť, no čo je hlavné, po psychickej stránke je na tom oveľa lepšie. Váži si samú seba a má zdravé sebavedomie. Našla si aj priateľa.

„Keď sa pozriem na svoje staré fotky, vidím tam ženu, ktorej ústa sa síce usmievali, ale oči nie. Bola som veľmi nešťastná – všade som chodila so sklesnutou hlavou a dívala som sa na zem. Nenávidela som pohľad do zrkadla. Teraz, keď sa celá moja tvár usmieva, chodím všade so vztýčenou hlavou. Mám pocit, že som dostala druhú šancu na život, a teším na svoju budúcnosť," povedala Bríanán.

Jedalniček pred chudnutím

Raňajky: Nič.

Obed: Čokoláda, zemiakové lupienky, želé cukríky, syr a sušienky.

Večera: Fastfood ako sú klobásy, hranolky a kari omáčka alebo jedlá z mikrovlnky ako lasagne.

Občerstvenie: Čokoláda, sušienky, želé cukríky, sušienky a sladké šumivé nápoje.

Jedalniček v súčasnosti

Raňajky: Čerstvý ovocný šalát s nízkotučným jogurtom.

Desiata: Jablko alebo ružový grapefruit.

Obed: Domáci Caesar šalát alebo zemiaky s nízkotučným syrom a chudou šunkou s extra ľahkou majonézou.  

Olovrant: Jogurt bez tuku s ovocnou príchuťou a  cereálna tyčinka s vysokým obsahom vlákniny.

Večera: Kuracie alebo morčacie mäso a zeleniny vyprážaná s rezancami.

Občerstvenie: Domáca ľadová káva a malý balíček zemiakových lupienkov.

Chcete podporiť chudnutie výživovým doplnkom, ktorý je chutný? Siahnite po prášku Slim Dieta Shake s príchuťou banán a jahoda a pripravte si z neho výživný proteínový koktejl!

Fotogaléria

2014-11-25 12:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Facebook.com/SlimmingWorld  |  Zdroj: slimmingworld.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia