Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máte pretekajúce boky ala muffin? Pravé dôvody, prečo v lete priberáme!

V lete môžeme veľa pribrať, ak si nebudeme dávať pozor na to, čo jeme!
V lete môžeme veľa pribrať, ak si nebudeme dávať pozor na to, čo jeme! (Zdroj: profimedia.sk)

Tiež ste už počuli, že leto je najideálnejším obdobím na zhadzovanie kilogramov? Že počas horúcich dní budete jesť prevažne vodu, ovocie a zeleninu? U mnohých je to inak! Práve v lete sa naplno prejaví ich mlsný jazýček. Pozrite sa na hlavné dôvody letného priberania!


Jete vo večerných hodinách

Počas letných dní sa snažíme využiť čas a strávime ho na kúpaliskách, pri jazerách či s kamarátmi na chate. Preto nám neostane čas na poriadny obed a keď už, tak do seba dávame litre vody pri takých horúčavách. Večer potom dostanete taký hlad, že nebudete vedieť, čo skôr do seba hodiť.

Tí, ktorí nevedia odolať večernému a nočnému vyjedaniu chladničky, schudnú veľmi ťažko. Naše telo v noci totiž už oddychuje. Metabolizmus už nepracuje v takom výkone ako počas dňa. Preto sa všetko, čo zjete po 21. hodine ukladá do tukových zásob.

Pochutnávate si na alkoholických drinkoch

Letné večery lákajú na vysedávanie s priateľmi na terasách. K tomu nesmie chýbať pivo, víno alebo tvrdý alkohol. Zvýšená konzumácia piva a vína sa samozrejme premieta aj na postave a pri tvrdom alkohole je to ešte horšie. Pokúste sa preto pivo obmedziť na jeden až dva večery v týždni a pri sedení s priateľmi na terase, či v záhradke vyskúšajte iné osviežujúce nealkoholické nápoje.

Sladké miešané nápoje

Niektoré miešané nápoje môžu obsahovať v rozmedzí od 245 až 490 kalórií, čo znamená, že nie aú príliš zdravé.

Koktaily sú extra kalorické. Radšej skúste vínny strik alebo malú porciu vína. Zmiešajte jeden dcl alkoholu (napr. rum alebo vodka) so 100% ovocnou šťavou a sódou a máte menej kalorický kokteil.

Zmrzlina každý deň

Aj vás láka v letnom období táto studená pochúťka? Každodenné osvieženie v podobe kalorickej bomby vášmu telu neprospieva a skôr vám pribudne pár kíl. Skúste nezdravú verziu zmrzliny nahradiť mrazeným lesným ovocím, melónom, či vychladenou domácou citronádou!  ​

Vyprážaný syr, langoš, či hotdog

Bufety a stánky pri jazerách či na kúpaliskách ponúkajú tie najhoršie kalorické bomby a nezdravé jedlá. Obľúbená, rýchla, chutná, ale nezdravá strava v podobe vyprážaných jedál by ste mali zo svojho jedálnička radšej vylúčiť!

Pozor na nebezpečnú kombináciu škrobov a oleja. Čoskoro sa to negatívne prejaví na vašom tele. Nehovoriac o tom, že takéto jedlo, ako sú vyprážané hranolky, kvôli dlhému tráveniu spôsobujú nepríjemný telesný zápach.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9