Tajomstvo chudnutia i napriek pracovnej vyťaženosti: Róbert schudol 10 kíl!

Róbert sa i napriek svojej pracovnej vyťaženosti nevzdal a schudol!
Zdroj: Róbert
2014-07-08 14:00:00

Sťažujete sa, že kvôli práci nestíhate cvičiť a zdravo sa stravovať? Koniec s výhovorkami! Všetko sa dá, len stačí chcieť. Dôkazom je 29-ročný Róbert, ktorý i napriek pracovnej vyťaženosti krásne schudol a zbavil sa tuku!

V dnešnej dobe sa takmer každý sťažuje na nedostatok času. Preto mnohí vynechávajú tréningy v posilňovni, stravujú sa vo fastfoodoch alebo sa nestíhajú počas dňa najesť a preto večer do seba napchajú všetko, čo im príde pod ruku. Róbert tiež nemal dostatok času na seba, pritom vedel, že by mal zmeniť životný štýl.

„Mal som väčšiu váhu ako by som chcel. Celkovo som mal z toho zlý pocit,“ zdôveril sa Róbert na začiatku chudnutia. 

Jedného dňa išli výhovorky pre nedostatok času stranou! Odmietal však držať akýkoľvek diétu.

„Hladovanie a odopieranie si určitých jedál pre mňa nemá význam,“ priznal sa mladý muž.

Kto ho najviac podporoval?

Vyhľadal odbornú pomoc a pustil sa do toho. Na ceste za zdravým telom mu najviac pomohli fitness tréneri a manželka.

„Najviac ma pri chudnutí podporovali osobní fitness tréneri a manželka, ktorá mi pomáhala pri príprave stravy podľa zostaveného jedálnička výživovým poradcom Liborom Javrom, a samozrejme mi dávala i mentálnu podporu,“ povedal Róbert.

Na stravovanie si hneď zvykol

Zdravé stravovanie mu celkom vyhovovalo. Zvykol si naň celkom rýchlo, dokonca ani nemal potrebu zhrešiť. 

„Zhrešil by som iba v tom prípade, keby som si dal vyprážaný rezeň s hranolčekmi a kečupom, čo sa však nestalo. Občas som nedodržal časový harmonogram konzumácie jedla alebo som si zamieňal potraviny podľa stanovených pravidiel, prípadne niekedy pridal potraviny po konzultáciách s výživovým poradcom.“

Aj keď mal problém s dodržiavaním časového harmonogramu konzumácie jedál, ako sám povedal, je to len o zvyku, človek sa prispôsobí, keď chce niečo dosiahnuť. Na samotné stravovanie sa však nesťažoval. 

Celkovo zmena môjho stravovania bola najmä vo zvýšenom príjme zeleniny. Taktiež som obmedzil príjem tukov a sacharidov v nežiaducich potravinách. Komfortne som sa stravoval podľa nastoleného stravovania, ktoré bolo zostavené mne na mieru,“ povedal Róbert.

Vďaka zmene životného štýlu sa cíti lepšie a múdrejšie nakupuje potraviny, všíma si ich kvalitu. Jedálniček dodržiava i naďalej s malými obmenami a nevynecháva cvičebné tréningy.  

Výsledok chudnutia

Na začiatku chudnutia vážil Róbert 94,8 kg a celkový tuk mal v hodnote 25 % a viscerálny tuk 9. Po 3-mesačnej spolupráci s výživovým poradcom sa dostal na váhu 84 kg a celkový telesný tuk sa mu podarilo zredukovať na 17,8 % a viscerálny tuk na 5. 

Čo radí ostatným?

„Určite by som odporučil všetkým, ktorí chcú schudnúť, aby navštívili výživového poradcu a dobrého fitness trénera, ktorí vedia odborne a najmä účinne poradiť v otázkach redukcie hmotnosti,“ radí róbert na záver ostatným, ktorí sa chcú zbaviť prebytočných kilogramov.

Súhlasí s ním aj výživový poradca Libor Javro.

"Je absolútne najideálnejšie, ak je redukcia hmotnosti, ako v tomto prípade, riadená a sledovaná odborníkmi. Pretože sa veľakrát stáva, že ľudia začnú redukovať svoju hmotnosť neodborne, čo môže mať za následok vyčerpávanie svojho organizmu, čo určite nehodnotím za zdravé. Dovolím si použiť slová mojej spokojnej klientky spred pár mesiacov: Ak človek investuje do auta alebo bytu, prečo nie do seba? " povedal Libor Javro.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Fotogaléria

2014-07-08 14:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Róbert  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia