Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chcete sa zbaviť tuku okolo bruška? Vyskúšajte tieto potraviny!

Viete ako sa zbavíte tuku okolo bruška? Vyskúšajte tieto potraviny! Zobraziť galériu (2)
Viete ako sa zbavíte tuku okolo bruška? Vyskúšajte tieto potraviny! (Zdroj: pholt.com)

Odhaľte najväčšieho nepriateľa brušného tuku! Patrí sem zdravá strava a dostatočný pohyb. Brucho je pre mnohých najproblematickejšou partiou celého tela, kde nie a nie schudnúť. Našťastie, existujú potraviny, ktoré urýchľujú spaľovanie tukov!

Jablká

Jablká sú bohatým zdrojom vlákniny, vďaka ktorej budete mať pocit sýtosti. Okrem toho, že zabraňuje prejedaniu, vaše telo naplní množstvom výživných látok! Jednou z nich je pektín, ktorý uvoľňuje tuky z našich buniek. Jablká sú výnimočné aj v tom, že obsahujú antioxidanty, brániace rozvoju metabolického syndrómu. Ten je diagnostikovaný  vtedy, keď má osoba okrem iného brušnú obezitu, t.j. obvod pása u mužov je viac ako 102 cm a u žien viac ako 88 cm.

Arašidové maslo

Kto by si pomyslel, že arašidové maslo, ktoré zbožňujú hlavne deti, bude potravinou bojujúcou proti brušnému tuku? Obsahuje niacín, ktorý podporuje činnosť tráviaceho systému a bráni tomu, aby sa tuk ukladal na bruchu. Dávajte si však pozor na porcie! Arašidové maslo má veľa tuku, takže si doprajte denne len dve polievkové lyžice. Tie vám spoľahlivo stačia na to, aby ste sa zbavili pneumatiky okolo brucha! Vyberte si také arašidové maslo, ktoré je prírodné a neobsahuje pridaný cukor.


Najnovší hit, ktorý znásobí účinok energie: Je káva s maslom len obyčajný podvod?


Ananás

Nie je lepšieho spaľovača tukov, akým je ananás! Nielenže telu dodá veľa vitamínov a minerálnych látok, ale považuje sa za osvedčeného tukožrúta. Vyrábajú sa z neho potravinové doplnky vhodné k užívaniu pri odtučňovacích kúrach. Pomáha odbúravať tuk tam, kde je to skutočne potrebné! Osobní tréneri ho odporúčajú vo fitnesscentrách ženám, ktoré chudnú či formujú si postavu. Zázračnú potravinu z neho robí protizápalový enzým bromelín, ktorý zlepšuje trávenie, urýchľuje spomínané spaľovanie tukov, ale pomáha aj pri uzdravovaní!

Čili papričky

Ostrá a pálivá chuť čili papričiek má na vaše krivky blahodarné účinky. Okrem toho, že obsahujú vitamín C, betakarotén a dôležité minerály, jedinečné sú kapsaicínom, ktorý môže za ich pikantnosť. Vďaka nemu sa vám zrýchli metabolizmus, podporí trávenie, rozprúdi krvný obeh a doslova zaútočí na vaše tukové bunky. Podľa niektorých vedcov dokonca zabíja rakovinové bunky!


Účinky potravín spaľujúcich tuky môžete podporiť diétou a pravidelným cvičením. Viac o tom ako schudnúť čítajte na portáli Feminity.sk


 

Zelená listová zelenina

Chcete ploché bruško čo najskôr? Vrhnite sa na zelenú listovú zeleninu. Všetky druhy listovej zeleniny majú veľmi málo kalórií, obsahujú veľa vlákniny a niekoľko dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú zmierniť zadržiavanie vody, bez toho aby došlo k nadúvaniu.

Nezabúdajte na to, že aj keď budete jedávať tieto potraviny na kilá, v konečnom dôsledku vám nemusia pomôcť. Stravujte sa zdravo a pravidelne sa hýbte! Ak do svojho zdravého jedálnička pridáte spomínané potraviny, onedlho sa budete tešiť z krásneho plochého bruška.

Čítajte tiež:

Dajte zbohom nafúknutému bruchu aj centrimetrom v páse: Skúste naše rady!

Žena pila celý rok každé ráno teplú vodu s citrónom a medom: Tu je výsledok!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9