Sexy telo do leta: Cviky, ktoré vám vytvarujú krivky a zrýchlia metabolizmus!

Vďaka jednoduchým cvikom si vyčarujete krásnu postavu!
Zdroj: thinkstock.com
2014-04-24 10:15:00

Dokonalá postava nemusí byť len vaším zbožným prianím. Prečo nepremeniť váš sen na realitu, keď sa to dá? Vďaka jednoduchým cvikom priamo od baletiek zacieleným na problémové partie, budete mať spevnenú postavu, krásne držanie tela, ladné pohyby a zrýchlený metabolizmus!


Poskakujete v rytme hudby na hodinách aerobicu, zdvíhate činky či preťahujete sa na hodinách jogy? Výborne! Ste na ceste za krásnou postavou! Vedeli ste o tom, že sa rýchlejšie dopracujete k svojmu cieľu, ak budete pravidelne cvičiť zostavy cvikov, aké robia baletky? Máte jedinečnú šancu skopírovať triky od profesionálnych tanečníc. Čo je na tom najlepšie, môžete ich trénovať doma. Budete prekvapení, aké pevné a pružné telo si za niekoľko týždňov vypracujete!

Tajomstvo spočíva v tom, že baletky vždy precvičujú niekoľko svalov naraz, preto sa pýšia ladnou a súmernou postavou. Pri tanci sa navyše naučíte koordinovať pohyby, budete pôsobiť vznešene a získate nádherné držanie tela. Ani sa nenazdáte a výsledok sa hneď dostaví! Sebavedomie vám stúpne a vy sa budete cítiť výborne.

Nasledujúce cvičenie v sebe skrýva prvky baletu, moderného tanca i hiphopu. Zaberie vám len pol hodiny. Najlepšie spravíte, ak budete cvičiť pravidelne každý druhý deň. Najneskôr za 6 týždňov uvidíte na sebe prvé výsledky. Lekcia tanca začína!

Baletné plié

Plié je najbežnejším cvikom, ktoré býva súčasťou aerobicu – bodytoningu, kde sa cvičí s váhou vlastného tela. Na jeho účinnosť prisahá i samotná Madonna!

Mierne sa rozkročte s rukami pozdĺž tela. Dlane smerujú ľahko k sebe, päty kopírujú úroveň ramien. Špičky chodidiel vytočte von. Následne rozpažte, držte pritom rovný chrbát a pomaly pokrčte nohy v kolenách. Mali by ste dostať koleno priamo nad prsty u nôh. Potom spusťte paže dole. Keď sa budete zdvíhať, zatnite sedacie svaly. Opakujete 15-krát v troch sériách.

Na čo je to dobré: Posilňujete vnútorné stehenné svaly, ktoré sú problematické a ťažko sa spevňujú. Pri tom, ako sa zdvíhate hore, zapájate ďalšiu problematickú časť tela – zadok!

Jazzové výkopy

Stojte s rukami voľne položenými na operadle stoličky. Pravú nohu posuňte tak, aby ste sa špičkou prstov dotýkali ľavej päty. Mierne pokrčte ľavú nohu a preneste na ňu váhu. Pravú nohu zdvihnite čo najvyššie za seba. Koleno následne ohnete do pravého uhla a chodidlo vystrite. Počítajte do desať, potom sa pomaly vráťte do východiskovej pozície. Opakujte desaťkrát.

Na čo sú dobré: Vďaka jazzovým výkopom si zoštíhlite boky a spevníte svaly na zadnej strane stehien. Práve to je oblasť na tele, kde často vidíte nepríjemnú celulitídu.

Hiphopové kmitanie

Stojte s rukami vbok. Mierne pokrčte pravé koleno a potom si ho pritiahnite bližšie k hrudi. Ohnite chrbát, ako keby ste sa chceli predkloniť a zatnite brušné svaly. Kmitajte zdvihnutým kolenom hore a dole. Urobte tak aspoň pätnásťkrát. Potom sa vráťte do východiskovej pozície a zopakujte to isté s druhou nohou.

Na čo je to dobré: Keď priťahujete nohu k hrudi, spevňujete brušné svaly, rýchle kmitanie v pravidelnom rytme zase pomáha spaľovať tuk.

Brušný napinák

Sadnite si na podlahu a chrbtom sa oprite o stenu. Zdvihnite nohy, kolená držte ľahko pokrčené a vzpažte. Potom sa pomaly odtiahnite od steny a držte rovnováhu len s pomocou brušných svalov. S pokrčenými kolenami mierne roztiahnite nohy. Zatnite brucho, balancujte na zadku a pomaly dávajte kolená k sebe a od seba. Pozor, chodidlá by sa nemali dotýkať! Naordinujte si tri série po pätnásť opakovaní.

Na čo je to dobré: Brucho budete mať pevné a rovné ako pristávacia dráha. Tento cvik vám tiež zaistí spevnenie vnútornej strany stehien a svalov na bokoch.

Zadný zlepšovák

Stúpte na pravú nohu, predkloňte sa a ľavú nohu zdvihnite tak, aby vaša silueta pripomínala písmeno T. Krk držte v rovine s chrbticou a predpažte. Máte problém s udržaním rovnováhy? V tom prípade sa chyťte operadla stoličky. Zatnite sedacie svaly a dvadsaťkrát kmitajte ľavou nohou hore a dole v rozmedzí desiatich centimetrov. Trup ostáva nehybný. Kmitajte každou nohou dvadsaťkrát po troch sériách.

Na čo je to dobré: Baletné pohyby spevňujú zadok i brušné svaly. Navyše, naučíte sa držať rovnováhu. Čo viac si priať!

Sexy balanc

Mierne sa rozkročte a predpažte. Ľavú nohu zdvihnite pred seba a držte pätu pol metra nad podlahu. Potom vytočte chodidlo tak, aby vnútorná strana stehna smerovala k stropu. Nadýchnite sa a pomaly tlačte nohu dole. Predstavujte si, že sa stehnom opierate do niečoho, čo vám kladie odpor. Napočítajte do troch, vydýchnite a zase nohu zdvihnite. Opakujte trikrát až päťkrát a vymeňte.

Na čo je to dobré: Týmto cvikom na záver si posilňujete brušné a stehenné svaly. Balanc na jednej nohe zase zlepšuje koordináciu pohybov.

Nezabúdajte, že cvičenie a zdravé stravovanie idú ruka v ruke. Ak chcete mať krásnu postavu, bez zdravej stravy to len ťažko dosiahnete. Ak občas zhrešíte, netrápte sa. Spomínané cviky majú i pozitívne účinky na metabolizmus, ktorý bude lepšie pracovať!

Chcete vidieť výsledky? Inšpirujte sa zdravým životným štýlom priamo od Japoncov, ktorí sú najzdravším národom na svete. Prečítajte si na Vyšetrení, aké je ich tajomstvo mladosti a zdravia!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-04-24 10:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: jenprozeny.cz

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia