Shakira prezradila tajné triky na sexy postavu: Inšpirujte sa

Speváčka Shakira má triky, ako dosiahnuť vyformovanú postavu!
Zdroj: SITA
2014-02-18 06:00:00

Ak rozmýšľate, či sa dať na posilňovňu alebo aerobic, rozhodovanie vám uľahčí kolumbijská speváčka Shakira. Už dva mesiace po pôrode ukázala verejnosti, v akej je skvelej forme. Čo pre to spravila?

Ženy vedia o tom svoje, aké je ťažké zhodiť popôrodné kilogramy. Shakira je však dôkazom, že všetko sa dá, len stačí chcieť. Napriek tomu, že nie je zástankyňou posilňovne, vybrala si oveľa príjemnejší pohyb, ktorý jej zaručil dokonalú postavu a top formu.

Tajomstvo na dokonalú postavu

Speváčka vedela, že sa bude musieť hýbať už počas tehotenstva. Kvôli svojej kariére je stále v strese a takmer hneď po pôrode sa mala vrátiť na scénu. Nechcela, aby celý svet videl jej popôrodné kilá. Preto sa pustila do práce ešte počas tehotenstva. A čo jej pomohlo? Ide o tanečné šialenstvo, ktorému podľahli milióny ľudí na svete – zumba!

 „V tehotenstve som cvičila zumbu. Pomohlo mi to nepribrať veľa kíl navyše,“ prezradila Shakira magazínu Self.

Po pôrode cvičila zumbu štyri až päťkrát za týždeň, pričom raz týždenne si s ňou zatancoval Beto Perez, tvorca zumby. K pohybu pridala i zdravý jedálniček. Počas dňa si dopriala až osem porcií denne, pričom jedna obsahovala okolo 200 až 250 kalórií.

Vyvrátila klamstvá o zumbe

O tomto tanečnom fenoméne, ktorý spája prvky aeróbneho cvičenia a latinskoamerických tancov, sa popísalo strašne veľa. Diskutabilné bolo hlavne to, či sa Zumbou skutočne chudne. Objavili sa viaceré pochybnosti, že ide len o marketingový ťah a že takáto forma cvičenia nám v skutočnosti k ničomu nepomôže. Ide však len o klamstvá, čo potvrdila nielen Shakira, ktorá vďaka tomuto hitu získala dokonalú postavu.

Výhody zumby

Zbaví vás stresu.

Množstvo ľudí „zajedá“ stres. Sladkosti a mastné jedlá považujú za liek, ako sa zbaviť stresujúcej situácie. Vďaka zumbe to však bude len minulosťou. Tá vás zbaví všetkých negatívnych emócií a zaplaví vás vlnou hormónov šťastia.  Nebudete mať chuť na tučné jedlá.

Schudnete.

Počas hodiny spálite 300 až 700 kalórií za hodinu! Skúste sa pravidelne skôr merať ako vážiť. Váha môže kolísať alebo sa ručička nemusí posunúť nadol hlavne vtedy, ak sa zdravo nestravujete. Meranie v prsiach, páse a bokoch vám viac povie!

Zrýchľuje metabolizmus.

Zumba je „kardio“ cvičenie, pri ktorom sa striedajú pomalé a rýchle rytmy. Ide o tzv. intervalový tréning. Vďaka tomu dochádza k zrýchleniu metabolizmu a strate kalórií.

Ani neviete, že cvičíte.

Väčšinu času nemáte pocit, že cvičíte. Práve naopak, bavíte sa! Počúvate hudbu, necháte sa ňou strhnúť a jednoducho tancujete.

Zumba má v sebe neopísateľný druh energie, ktorá vás nabije pozitívnou náladou a myslením. Keď sa k tomu pridá fakt, že fomuje postavu, je priam ideálnym cvičením!

Fotogaléria

2014-02-18 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: SITA  |  Zdroj: handbag.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia