Dajte si cesnak do úst a čakajte, čo sa bude diať: Ohromí vás sila tohto triku!

Pečený cesnak je lepšie stráviteľný pre ľudí, ktorým je čerstvý cesnak príliš ťažký na žalúdok.
Zdroj: gettyimages.com
2018-05-29 05:55:00

Prírodné antibiotikum v podobe cesnaku pozná každý. Spolu s medom patria do výbavy každého, kto začína pociťovať prvé príznaky prechladnutia či chrípky. Viete, čo sa stane, ak si ho dáte na 30 minút do úst?

Stará čínska medicína nás toho už naučila veľa. Ako sa správne starať o svoje zdravie obyčajnými produktmi prírody, ako sa jednoduchými masážami zbaviť bolesti... Číňania používajú strúčik cesnaku ako cukrík. Každé ráno si ho vložia do úst na tridsať minút. Prečo to robia?

Prečo sa do tejto kúry pustiť?

Tým, že cesnak vložíte do úst, jeho zložky sa dostanú pomocou slín do organizmu. Po tom, ako odbehne pol hodinka, môžete cesnak vypľuť, umyť si zuby, aby ste sa zbavili zápachu. Ak to nepomáha, požujte kávové zrnko alebo pár lístkov petržlenu.

Čítajte tiež: Horká čokoláda je skvelou prevenciou: Má to však háčik, musí mať takýto obsah!

Nielenže tým podporíte celkovo svoje zdravie, ale zložky cesnaku sa dostanú rýchlo do krvi, čím zároveň čistia krvné cievy. Okrem toho cesnak čistí pokožku, posilňuje imunitný systém, udržuje v pohode obličky.

Pomôcť by mohla kúra aj pri chudnutí, nakoľko sa tým reguluje pocit hladu. V rámci prevencie proti chorobám blahodárne pôsobí proti bronchitíde a iným respiračným ochoreniam.

Pomáha aj črevnému systému

Kvôli obsiahnutému fytonutrientu lacidipínu pôsobí ako prevencia. Pomáha nášmu srdcu, je antiseptikom, stará sa o čistotu čriev. Cez črevný systém sa do tela dostáva najviac živín a minerálov, ktoré posilňujú náš imunitný systém. Okrem toho cesnak pomáha pri odstraňovaní ťažkých kovov z tela, pôsobí proti črevnej hnačke, proti črevným zápalom, podporuje metabolizmus tukov. Je antiseptický, antiparasitický, antireumatický, protinikotínový.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie choroby cesnka

2018-05-29 05:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia