Nové trendy v oblasti zdravia na rok 2018: Tieto sa dostanú na výslnie!

Aké potraviny ovládnu rok 2018?
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-02 06:00:00

Nový rok prináša okrem iného aj nové trendy v oblasti zdravia. Pozrite sa na to, čo nás čaká v súvislosti so zdravým životným štýlom. Minulý rok sa začali rozmáhať zaujímavé trendy, pričom ich tendencia stále stúpa. Žiť zdravo je čo raz viac populárne a ľuďom čoraz viac záleží na tom, čo jedia.


Vyzerá to tak, že rok 2018 bude plný nových produktov, ktoré sú prospešné predovšetkým pre črevnú flóru. Sú plné probiotických kultúr, podporujúcich prirodzené bariéry tráviaceho aparátu!

Čítajte tiež: Pijete vodu na prázdny žalúdok? Na toto si dávajte pozor!

Potraviny

Granola

Probiotiká sú najnovšou zložkou obľúbeného raňajkového jedla.

Kimčchi

Kimčchi je tradičné kórejské národné jedlo pripravené z fermentovanej sezónnej zeleniny a ďalších ingrediencií. Aj keď je populárne hlavne v Japonsku, predpokladá sa, že bude debutovať vo viacerých obchodoch.

Čokoláda

Zdravie v črevách si možno udržať aj vďaka probiotickým čokoládových tyčinkám a iným doplnkom s čokoládou.

Med

Inovátori sa vraj chystajú na kvasenie obľúbeného prírodného sladidla, ktoré bude obsahovať probiotiká.

Probiotické nápoje

Čaj

Horúci nápoj nikdy nevyjde z módy.

Čaj z huby kombucha

Kvasený sladkokyslý nápoj nie je žiadnou novinkou, považoval sa za všeliek už v časoch socializmu. Pre mnohých je však stále neznámou, čo sa môže čoskoro zmeniť. V poslednom čase sa však vracia na scénu. Niet divu, keďže sa považuje za ochranu pred kvasinkovými infekciami a skrýva v sebe množstvo cenných látok.

Ovocné šťavy

Ovocné nápoje sa dostávajú do "probiotického" trendu, dodávajú živé a aktívne kultúry. Sú doslova zdravou bombou.

Nápoje na báze octu

Môže to znieť akokoľvek zvláštne, no skutočne sa objavujú výrobcovia takýchto nápojov. Niektoré z nich obsahujú len jablkový jačmeň, vodu, v iných nájdeme prírodné ovocné šťavy s trochou cukru a ďalšie obsahujú všetky uvedené zložky, vrátane probiotík.

Wellness nápoje

Šťava z melóna

Tento nápoj na regeneráciu po tréningu je bohatý na antioxidanty a obsahuje aminokyselinu, ktorá môže znížiť bolesť svalov.

Šťava z kyslých uhoriek

Nálev z kyslých uhoriek dokáže divy! Zmierňuje pálenie záhy, telu dodáva stratené elektrolyty, čím predchádza svalovým kŕčom a dokonca pomáha pri bolesti krku. Ide o účinný domáci liek, ktorý si čoskoro nájde svoje miesto v rebríčku najzdravších potravín.

Voda s rastlinným výťažkom

Breza, javor a kaktus dodávajú nápoju chuť bez množstva cukru.

Ovsené  mlieko

Ide o chutnú vegánsku alternatívu ku klasickému mlieku. Je vyrobené z rozpustených ovsených krúp a vyniká svojou jemnou a sladkastou chuťou.

2018-01-02 06:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia