Žena každý deň vypila nálev z kyslých uhoriek: Po 7 dňoch nastali tieto zmeny

Nálev z uhoriek je škoda vyhadzovať!
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-05 12:00:00

Neexistuje snáď nikto, kto by v chladničke nemal zavárané uhorky. Obvykle po ich spotrebovaní putuje nálev do záchoda alebo umývadla. Viete však, čo ste práve vyliali? Tekutinu, ktorá môže byť veľmi užitočná!

Vie o tom svoje mladá žena, ktorá sa rozhodla podstúpiť experiment a zaradiť ho do svojho každodenného jedálnička.

V čom je taký výnimočný?

Mladá žena má priateľa bežca, ktorý pravidelne pije nálev z kyslých uhoriek, ako sa píše na littlethings.com. Nechápala, aký má pre ňho význam táto tekutina, preto sa to rozhodla vyskúšať na vlastnej koži. 

Čítajte tiež: Čučoriedky ako nepriateľ zdravia? Konzumácia bobúľ sa vám môže vypomstiť

Nálev sa v prevažne skladá z vody, soli a octu. Prvou výhodou tejto tekutiny je fakt, že zmierňuje svalové kŕče. Podľa štúdie, publikovanej v časopise Medicine & Science in Sports & Exercise, šťava blokuje elektricky indukované svalové kŕče. Ďalším prínosom je to, že vám pomôže zostať dlhšie hydratovaní počas tréningu - sodík a draslík v náleve patria medzi elektrolyty, ktoré pri cvičení stratíte, keď sa potíte. Vďaka tomu pomáha udržiavať telo v dobrej forme, zatiaľ čo vy makáte.

Nálev je bez tuku a taktiež neobsahuje veľa kalórií, čo sa však o niektorých športových nápojoch nedá povedať. Podľa štúdie v Bioscience, Biotechnology and Biochemistry ocot, ktorý tvorí jednu z hlavných zložiek v náleve, pomáha ľuďom v chudnutí, ak je spotrebovaný každý deň. Taktiež má veľa antioxidantov, ktoré bojujú proti rakovinovým voľným radikálom, podľa Rice University. Konkrétnejšie uhorky, z ktorých je nálev, obsahujú vitamín A a E, ktoré sú silnými antioxidantami. Vzhľadom na to, že ide o fermentované jedlo, je dobré pre tráviaci systém a môže podporiť zdravie čriev. Ocot taktiež pomáha zmierniť zápach a osviežuje dych. Dokonca nálev môže pomôcť kontrolovať hladinu cukru v krvi. Štúdia publikovaná v Journal Of Diabetes Research ukázala, že ocot, konzumovaný pred jedlom pomáha regulovať hladinu cukru v krvi po jedle u ľudí s diabetom 2. typu.

Priebeh experimentu

1. deň

Žena sa priznala, že miluje kyslé uhorky. Každý deň by ich dokázala konzumovať. Na druhej strane, predstava, že by mala piť každý deň len šťavu, ju desila. Prvých 30 ml nálevu musela vypiť s veľkou odvahou. Spočiatku sa 10 minút pozerala na malý pohárik s nálevom, až kým sa ho odhodlala vypiť. Nakoniec bola príjemne prekvapená. Šťava nechutila najhoršie, bola len prevažne slaná.

2. deň

Druhý deň mala mladá žena kŕče, keďže veľa športovala. Dúfala, že by jej šťava pomohla, keďže je známe, že zmierňuje svalové kŕče. Čím viac sa blížil koniec dňa, tým viac sa cítila lepšie, až kŕče zrazu zmizli. Nie je isté, či odišli samé od seba alebo to mal na svedomí nálev.

3. deň

Dnes už nálev nepila s takým odporom ako predtým. Očakávala však svalové kŕče, keďže pravidelne cvičí Ballet Bare fittnes, čo je kombinácia kardiocvičenia, pilates a baletu. Nakoniec prišli, ale neboli také intenzívne ako predtým.

4. deň

Svalové kŕče sa neobjavili! Bola príjemne prekvapená, že nemala žiadne bolesti. Bola taká zaneprázdnená, že takmer zabudla na svoj pohárik nápoja.

5. deň

Po svalových kŕčoch ani stopy. Cítila sa výborne, žiadne bolesti!


Bojujete so spánkom? Na vine môžu byť vaše svaly


6. deň

Jej priateľ bol znechutený z toho, ako dáva do seba poháriky nálevu. Avšak, po tom, čo sa ho snažila pobozkať, nebol žiadny problém. Zrejme osviežujúci dych, ktorý spôsobil nálev, zaúčinkoval.

7. deň

Posledný deň bola šťastná, že sa experiment blíži ku koncu. Nie však preto, že by sa jej pitie nálevu nepáčilo, ale hlavne z toho dôvodu, že sa tešila na konzumáciu kyslých uhoriek. Celkovo však hodnotí tento experiment za úspešný.

Výsledky

Nemôže povedať, či jej šťava pomohla regulovať hladinu cukru v krvi, bojovať proti voľným radikálom alebo jej pomohla schudnúť. Jedno je však isté, pomohla jej so svalovými kŕčmi a zlým dychom! Najväčšie prínosy sa zdajú bť tie, čo súvisia s výkonom, takže sa bude i naďalej držať pitia nálevu hlavne po tréningu, čím nahradí športový nápoj.

Fotogaléria

2017-09-05 12:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia