Návrat k detským časom: Nezanevrite na tento horúci nápoj, má úžasné zdravotné benefity!

Šálka horúceho kakaa ulahodí vášmu organizmu!
Zdroj: pixabay.com
2017-05-21 06:00:00

Tiež ste si v detstve vychutnávali teplé kakao? Prečo ste s tým prestali? Kakao vám totiž vylepší náladu, zníži cholesterol a vaša pokožka po ňom bude žiariť zdravím. Návrat k detským časom!

Prospieva srdcu

Množstvo antioxidantov, ktoré obsahuje, pozitívne vplýva na činnosť srdca, znížuje krvný tlak, redukuje "zlý" LDL cholesterol a celkovo minimalizuje riziká srdcových ochorení.

Aby ste z jeho výhod vyťažili čo najviac, začnite deň tým, že si ho pridáte do raňajkového smootie alebo do ovsených vločiek. Postačí jedna lyžica denne.

Náhrada za sladkostí

Ak sa chcete obmedziť v mašktrení sladkostí, môžete dať na radu vedcov a vyskúšať nasavanie kakaovej arómy. Kakaový prášok sa vyznačuje sýtou a výraznou arómou, takže už len jeho ovoňaním, sa vaše zmysly uspokoja.

Je faktom, že vôňa môže aktivovať tie isté chemikálie, ktoré zabezpečujú prenos informácií medzi nervovými bunkami v mozgu, ako keď jete čokoládu. Čím viac vraj ku kakaovej aróme pričuchnete, tým menej budete cítiť chuť zamaškrtiť si na skutočnej sladkosti.


Triezvy pohľad na citrónovú vodu: Mýty, ktoré zmenia váš názor na ňu!


Chráni pokožku

Ako sme už spomenuli, kakao obsahuje množstvo antioxidantov, o ktorých je známe, že ochraňujú kožné bunky a neutralizujú škodlivé voľné radikály.

Náš tip na vyživnú kakaovú masku: v miske premiešajte jednu lyžicu organického kakaového prášku, jednu čajovú lyžičku medu, jednu lyžicu mletých ovsených vločiek a dve lyžice plnotučného bieleho jogurtu. Následne celú zmes jemne naneste a vmasirujte do vlhkej, vopred umytej, pokožky. Nechajte pôsobiť desať až pätnásť minút a opláchnite.

Pre maximálny efekt opakujte raz za týždeň.

Vylepší náladu

Kakao nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale takisto vám vylepší náladu. Kakaový prášok obsahuje viac ako tristo zložiek, z ktorých má mnoho pozitívny účínok na chemické reakcie prebiehajúce v mozgu. Hodnoty endorfínu (hormónu šťastia) a serotonínu (hormónu optimistimizmu) stúpajú a tak navodzujú dobrú náladu.

Už sa len napiť a usmiať!

Pozor však na to, aby sa z kakaa nestala energetická bomba! Neodporúča sa pridávať cukor. Dajte prednosť kvalitnému kakaovému prášku a rastlinnému mlieku. K dispozícii máte nápoje so zdravotnými benefitmi!

Čítajte tiež: Rýchle triky, ako zvýšiť energiu do niekoľkých sekúnd: Dajte zbohom klipkajúcim očným viečkam!

2017-05-21 06:00:00  |  Text: ld   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia