Osem sladkých snackov, ktoré vám pomôžu schudnúť: Neodopierajte si maškrty!

Nebojte sa čokolády aj keď chudnete!
2017-05-08 06:00:00

Snažíte sa schudnúť a kupujete len zdravé potraviny, ktoré vám síce nechutia, ale zaručujú, že ručička na váhe ide smerom nadol? Neobmedzujte sa, zdravý nákup ihneď nemusí znamenať, že zabudnete na svoje chuťové poháriky. Ak máte radi sladké, doprajte si ho.

Na trhu nájdete množstvo sladkostí a lahodných maškŕt, ktoré podporia chudnutie. Vyskúšajte tieto pochúťky, z ktorých nepriberiete.

Mrazené čerešne

Konzumácia mrazených čerešní je vhodný spôsob, ako uspokojiť chuť na sladké. Je to zdravšia verzia čerešňovej drene, má asi 100 kalórií a keďže je to mrazená maškrta, budete ju jesť dlhšie.

Chia puding

Chia semiačka sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov, bielkovín, omega – 3 mastných kyselín, vápnika, vitamínov a minerálov. Len dve lyžičky týchto semienok obsahujú 11 gramov vlákniny. Tým, že viažu na seba vodu, vytvoria okamžite ľahko stráviteľný gél. Pripravte si skvelý puding, ktorý vás zasýti a zároveň zaženie chuť na sladké. Semiačka zmiešate s kokosovým mliekom, vanilkou a škoricou, nechajte cez noc odpočívať v chladničke. Na raňajky si ho môžete zmiešať s ovocím a strúhaným kokosom. Puding vás zasýti, podporí zdravie tráviaceho traktu a pomôže schudnúť.

Tmavá čokoláda

Čokolády sa nemusíte vzdávať ani pri diéte. Vyberte si však horkú, s čo najväčším podielom kakaa, bez dochucovadiel ako je maslo, tuk, či sladidlo. Zaženie chuť na sladké a poteší vaše zmysly. Hlavnou ingredienciou čokolády je kakao, ktoré v sebe ukrýva flavanoidy, rastlinné látky, ktoré pomáhajú zastaviť ukladanie tukov, znižujú chuť do jedla a rovnako upravujú hladinu krvného cukru. Pár kociek vám neublíži, no dávajte pozor, aby ste sa nezabudli a nezjedli ju celú. Pridajte pár čokoládových lupienkov do bieleho jogurtu, ovsených vločiek, či smoothie. Určite si tieto kombinácie zamilujete. Čo by ste povedali na mandarinky namáčané v horkej čokoláde? Verte, stojí to za ochutnanie.


Túto chybu robí pri čistení zubov takmer každý z nás: Zubná hygiena vyzerá v skutočnosti inak!


Pražené mandle v mede

Výskum ukázal, že hoci sú mandle kalorické, nespôsobujú nárast hmotnosti, ba práve naopak, pre vysoký obsah zdravých tukov, bielkovín a vlákniny pomáhajú v boji s nadváhou. Med uspokojí váš maškrtný jazýček. Pozor však na množstvo, ktoré zjete, pamätajte, priberať nebude naozaj len vtedy, ak pôjde len o malý snack.

Proteinová tyčinka

Dobrá proteinová tyčinka obsahuje vysoké množstvo kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín a vlákniny a nízky obsah cukru. Tyčinka nezaberie veľa miesta, takže ju môžete nosiť stále so sebou, ak vás pochytí chuť na sladké. Na trhu dostať niekoľko druhov s rôznymi príchuťami.

Jogurt a jahody

Jahody patria jednoznačne medzi najchutnejšie ovocie na svete. Sú známym antioxidantom, ktorý zabraňuje ukladaniu tuku. Konzumácia bieleho jogurtu prospieva črevnej mikroflóre. Nakrájajte jahody, premiešajte s gréckym jogurtom, môžete pridať aj ovsené vločky. Pripravíte si tak chutné raňajky, alebo olovrant.

Hrušky na plátky s mandľovým maslom

Možno táto kombinácia vyzerá čudne, no v skutočnosti je to skvelá delikatesa - sladká, šťavnatá, plná orechovej chuti. Hruška je známa vysokým obsahom vlákniny a mandľové maslo je plné zdravého tuku. Táto kombinácia zastaví vlčí hlad a vyrovná hladinu cukru v krvi. Aby bola chuť ešte lahodnejšia, skúste pridať štipku škorice.

Čokoládové mlieko

Spomeňte si na nápoj vášho detstva. Chutilo vám? Tak si ho dajte opäť. Mlieko obohatené o čokoládu uspokojí vašu túžbu po sladkom. Zdravotné výhody vápnika a bielkovín prevyšujú pridaný cukor.

Čítajte tiež: Používate pri pečení stále alobal? O tomto by ste mali vedieť!

2017-05-08 06:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia