Poteší maškrtné jazýčky a prospeje zdraviu: Domáca slanina v slanom náleve!

Slanina je skvelá pochúťka so zdraviu prospešnými látkami.
Zdroj: pixabay.com
2017-03-28 12:15:00

Ľudia jedia slaninu od nepamäti. Hoci ju niektorí zatracujú a tvrdia, že jej konzumácia škodí zdraviu, pre iných je neskutočnou pochúťkou. Slaninu môžete jesť na raňajky, obed či večeru. Chutí skvele a výhodou je aj to, že ju môžete kombinovať s celou radou potravín a jedál.


Niekomu stačí jednoducho nakrájaná na kocky, alebo plátky, s cibuľou a horčicou. Iní ju majú radšej chrumkavú priamo z mikrovlnky. No počuli ste už o slanine naloženej v slanom náleve. Prinášame vám recept našich starých materí. Stojí za vyskúšanie. Príprava nie je vôbec náročná a nielen že vás tento pokrm zasýti, zažijete dokonca chuťový orgazmus!

Ingrediencie:

  • 10 kg bravčového laloka
  • 1 kg soli
  • 1,25 l vody
  • 3 až 5 bobkových listov
  • 1/3 sáčku celého čierneho korenia
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 balenie rasce celej

Príčina rakoviny odhalená: Pravý dôvod, prečo vraj vzniká zákerná choroba!


Ako na to?

Pripravte si soľný nálev. Nalejte vodu do hrnca. Na 15 litrov vody budete potrebovať kilo soli, celú rascu, očistené strúčiky cesnaku z jednej hlavičky, bobkový list a čierne korenie. Všetko spolu povarte cca 30 minút a potom nechajte vychladnúť. Kým nálev chladne, umyte bôčik a pripravte si nádobu, do ktorej budete lalok vkladať. Ak je už roztok vychladený, zalejte ním bôčik, dôkladne mäso poobracajte, aby sa nálev aj s prísadami dostal všade. Nádobu jeden deň nechajte postáť pri izbovej teplote a potom ju preložte do chladničky, najlepšie na dva týždne. Neodporúča sa dobu skladovania predĺžiť na viac ako 3 až 4 týždne, inak slanina bude veľmi slaná. Po dvoch týždňoch naloženú slaninu opláchnite, vysušte a dajte zaúdiť. Keď mäso začne slabo hnednúť, vaša pochúťka je hotová.

Prospešné látky v slanine

Slanina je mäsový výrobok, ktorý obsahuje okolo 150 rôznych látok. Skrýva sa v nej vitamín B1, B2, B6, vitamín E a mnoho minerálov. Keď zjete kus slaniny, telu dodáte aj vápnik, železo, či fosfor. Zaujímavou látkou v tejto pochutine je kyselina arachidonová, ktorá dokáže čiastočne rozložiť cholesterol a kyselina hyalaurónová, známa najmä v kozmetike, pôsobí proti starnutiu a je súčasťou prípravkov proti starnutiu. Nebojte sa preto slaniny, no nezabúdajte, že všetko s mierou...

Čítajte tiež: Odhaľte, ako vyzerajú vajcia od chorej sliepky: Ak ich máte doma, preč s nimi!

2017-03-28 12:15:00  |  Text: pp   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia