Je kokosový olej právom označený za biele zlato? Toto robí s očným okolím!

Kokosový olej zažíva celosvetový booom, je skvelý v starostlivosti o pokožku.
Zdroj: profimedia.sk
2017-03-18 06:00:00

Kokosový olej môžeme skutočne zaradiť do zázračnej kategórie. Ešte pred niekoľkými rokmi sme o ňom počúvali len ako o exotickom výťažku, ktorý síce robí veľké divy, no len ťažko sme sa poň na Slovensku dostali. Bola to výsostne výsada väčšinou exotických krajín, ktoré už celé generácie používajú kokosový olej na všetko možné.

 

A keď hovoríme o všetkom možnom, je to doslovné. Tento druh oleja totiž môžeme využívať takmer vo všetkom. Je neoceniteľným pomocníkom v gastronómii, domácej medicíne aj kozmetike. A práve kozmetické úpravy sú to, čo nás v nasledujúcich riadkoch bude zaujímať. Pretože v dnešnej dobe sa po kvalitný kokosový olej dostanete už aj u nás. Stačí si len nájsť správneho dodávateľa. Alebo sa za ním vybrať priamo do ďalekých krajín.

Všetko v jednom balení

Kokosový olej je výnimočný tým, že obsahuje množstvo vitamínov. Len v máloktorom prírodnom výťažku sa koncentruje toľko živín a „pomocníkov“. Spomeňme napríklad kyselinu laurovú, kyselinu mliečnu a vitamín E.

Ak vás trápia kruhy pod očami, kokosový olej je tým najlepším liekom. Stačí si ho votrieť každý večer do pokožky a neuveriteľné výsledky sa dostavia už o niekoľko dní. Ako je to možné? Olej má regeneračné účinky, ošetruje vrásky a je nápomocný v boji proti vyrážkam. Celkovo zlepšuje zdravotný stav pokožky a vyživuje ju. Jeho sila tkvie najmä v tom, že zbavuje pokožku nevhodných baktérií a udržiava na nej tie prospešné.

Pokožka v okolí očí je veľmi jemná, jemnejšia než ktorákoľvek iná časť našej tváre. Preto je náchylná na tvorbu drobných vrások a tmavých kruhov. Pravidelným vtieraním kokosového oleja predídete suchej pokožke a vráskaveniu. Olej je síce mastný, čo niekomu môže byť nepríjemné, no rýchlo sa vstrebáva a omladzujúci efekt je zaručený. Mastné kyseliny, ktoré obsahuje, sú totiž nevyhnutné pre rast zdravých kožných buniek a obnovu tých zničených.


Toxické ovocie: V tomto prípade sa vám môže jeho konzumácia nepríjemne vypomstiť!


Olej tiež sťahuje póry, čím robí pleť hladkou a pevnejšou doslova z večera do rána. Pleť je po kokosovej kúre skutočne jemnejšia a viditeľne zdravšia. Jediný, kto nebude po aplikácii oleja spokojný, je váš vankúš. Preto odporúčame spať na starej návliečke alebo bavlnenej plienke.

Od vlasov, cez nechty až po celulitídu

Kokosový olej však nie je kozmetickou výsadou len pre tvár. Prináša blahodarné účinky pre celé naše telo. Ak trpíte tvorbou lupín alebo šupín na pokožke vlasov, odporúčame votrieť olej do pokožky pri ich korienkoch. Ženy, ktoré si potrpia na krásne a pestované nechty, určite ocenia zmäkčujúcu silu oleja pri ošetrovaní nechtovej kožtičky.

A čo taká celulitída alebo strie? Sú to veľkí nepriatelia každej ženy a aj keď sa ich zbavujeme veľmi ťažko, kokosový olej má najlepšie výsledky. Pravidelné vtieranie oleja zmiešaného s troškou medu vám spolu s cvičením prinesie úžasný výsledok. 

Olej rieši dlhodobý problém suchých rúk, hydratuje a regeneruje unavenú pokožku najmä počas chladných zimných dní. Je tiež výbornou a lacnou náhradou za penu na holenie, ktorá býva často aj nešetrná voči prírode. Vaše nohy či iné oholené partie budú zároveň aj hydratované. No a v neposlednom rade dávame do pozornosti zázračné účinky na mihalniciach. Stačí si na ne pred spaním naniesť malé množstvo a po pár dňoch zbadáte želaný efekt – hustejšie, dlhšie a zdravšie mihalnice.

O skvelých výsledkoch pravidelného používania kokosového oleja by sa dalo pokračovať donekonečna. Toto sú však najzákladnejšie rady, ktoré by mali byť prvou pomocou u každej ženy. Pretože tento druh oleja je šetrný k prírode, vášmu telu aj vašej peňaženke.

Čítajte tiež: Šokujúca schopnosť ľudského tela, o ktorej nikto nevie: Vie, kedy je smrť blízko!

2017-03-18 06:00:00  |  Text: ss   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia