Neodmietajte kuraciu kožu: Pozrite sa, čo sa stane po jej konzumácii!

Nebojte sa kuracej kože!
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-10 10:00:00

Poznáte to, chcete si dať k obedu dobre prepečené kuriatko, no z každej strany počujete, koža z kuraťa nie je zdravá, nesmieš ju jesť, keď ju budeš jesť, nikdy neschudneš! Je to pravda, alebo ďalší mýtus? Je jej konzumácia naozaj tak škodlivá, alebo práve naopak?

Výživoví poradcovia ju síce neodporúčajú jesť ľuďom s vysokým cholesterolom a s prísnou diétou ako je cukrovka, v ostatných prípadoch však nevidia žiaden problém.

Existuje veľké množstvo jedál, ktorých súčasťou je aj kuracia koža. Mnoho ľudí si nevie predstaviť konzumáciu šťavnatého kuraťa bez kože. Časť z nich ju však považuje za extrémne kalorickú a po upečení mäsa ju vyhodia. U zdravých ľudí to však nie je potrebné. Kuracia koža sa skladá z malej vrstvy bielkovín a tuku. Až 55 percent tukov, ktoré sú obsiahnuté v kuracej koži sú monosaturované, čiže srdcu prospešné. Priemerná kuracia koža má zhruba 50 kalórií.

Koža na kurčati pomáha udržiavať mäso mastnejšie, a tak nie je vysušené a chutí lahodnejšie. Teplo pri pečení odčerpáva vlhkosť z vnútra kuraťa do kože, kde vytvorí kôrku a tá zabraňuje prenikaniu oleja do mäsa. Chrumkavú kôrku nemusíte odstrániť, stačí nechať odtiecť na papierovej utierke, ktorá nasaje prebytočnú mastnotu.


Odhaľte ochorenie skôr, než vypukne: Takto sa dá predvídať!


Čo vieme o kuracej koži?

1. Podporuje imunitu

Kuracia koža je bohatá na vitamíny A, E a vitamíny skupiny B (B1, B6 a B12). Okrem toho  je známa obsahom minerálov a to, draslíka, železa, fosforu, horčíka a proteínu.

2. Prospešná pre srdce

Väčšiu časť kuracej kože tvoria nenasýtené tuky, ktoré blahodarne pôsobia na činnosť srdca. V jednej Harvardskej štúdii  sa uvádza, že v 30g kuracej kože sú len 3g nasýtených tukov a až 8g nenasýtených.

3. Obsahuje proteín

Vyhodením kuracej kože, prichádza pokrm o užitočné bielkoviny. Vedci dospeli k názoru, že kým sa prostredníctvom proteínov živočíšneho tuku dostane do čriev viac ako 90 percent aminokyselín, z rastlinných je to iba okolo 60 percent.

Čítajte tiež: Bežný pomocník, ktorý používame denne: Na toto zabúdame, môžeme z neho ochorieť!

2017-02-10 10:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia