Mastná pochúťka opäť prekvapuje: Ďalšie liečivé vlastnosti slaniny odhalené!

Slanina má prospešné účinky pre ľudské zdravie!
Zdroj: pixabay.com
2017-08-25 15:40:00

O tom, že je zatracovaná neprávom, sme vás informovali už minulý rok. Na svetlo sveta sa však vynárajú ďalšie prospešné účinky slaniny, ktoré zmenia váš názor na obľúbenú pochúťku. Jej fantastické vlastnosti vás dostanú do kolien!

Slanina je pre mnohých skutočným kulinárskym pôžitkom a nenahraditeľnou súčasťou slovenského národného jedla. Jej chuť nedokáže nahradiť žiadna iná potravina. No tak ako je výborná, vie byť aj nebezpečná pre ľudské zdravie. Obzvlášť, ak naraz skonzumujete veľké množstvo mastnej slaniny. Pritom je to veľká škoda! Slaninu môžete využiť vo svoj prospech, ak ju viete správne použiť.

Preč s boľavými kĺbmi na prstoch rúk

Boľavé kĺby sú nepríjemnou záležitosťou, ktorá vás časom môže vyradiť z každodenných činností. V chladničke sa však ukrýva hotový zázrak, ktorý vám môže pomôcť. Nakrájajte slaninu na dlhé plátky. Oviňte plátkom postihnutý kĺb a následne oviažte obväzom. Nechajte pôsobiť celú noc. Liečbu opakujte sedem nocí. Po takejto dobe sa vám uľaví. Pozor, ak sú bolesti reumatického pôvodu, namočte slaninu do francovky alebo do octu po dobu aspoň 6 hodín a potom použite.

Tvrdé a popraskané päty

Pripravte si citrón a slaninu. Citrón prekrojte po dĺžke a vydlabte dužinu. Sedielka vysteľte tenkými plátkami slaniny, pritlačte na päty a dajte si staré hrubé ponožky na noc. V prípade popraskaných piet postupujte rovnako, len sa snažte dostať do prasklín bravčovú masť.


Mastná pochúťka, ako ju nepoznáte: Skryté liečivé účinky slaniny, ktoré vás položia na zadok!


Na vysoký cholesterol

Málokto by čakal, že by aj v tomto mohla byť slanina užitočná. Je však dôležité dávať si pozor na dennú dávku - okolo 20 gramov. Toto množstvo slaniny by ste mali konzumovať pravidelne ráno po jedle alebo večer pred spaním. V tejto dávke sa nachádza arachidonová kyselina, ktorá pôsobí podobne ako tabletka. bráni rozvoju aterosklerózy a normalizuje metabolizmus cholesterolu v tele. Vďaka tomu nie je cholesterol deponovaný na stenách krvných ciev a vylučuje sa z tela von stolicou. To docielite len malým kúskom kvalitnej slaniny denne! Konzumácia slaniny s cesnakom zase čistí cievy.  

Hemeroidy a praskliny v okolí konečníka

Sú trápením, ťažko sa ich človek zbaví a neustále sa vracajú. Hemeroidy mávajú nepríjemné príznaky, ako je svrbenie, pálenie, bolesti a krvácanie. Preto akýkoľvek liek, ktorý by pomohol, predstavuje doslova vykúpenie. Starý recept hovorí, že pomáha kus slaniny "medzi polkami" tak, aby sa časť dotýkala konečníka. Takto ju tam treba mať celý deň a po každej veľkej potrebe vymeniť za novú.

Chráni srdce

Slanina priaznivo vplýva na srdce vďaka obsahu omega-3 mastných kyselín. Taktiež v nej nájdeme aj cholín, čo je ďalšia látka, ktorá chráni najdôležitejší ľudský orgán pred poškodením a chorobami. Slanina tak pomáha liečiť srdce a ďalšie orgány v tele. Cholín by mal byť spolu s inými výživnými látkami zaradený do stravy tehotných žien vzhľadom k jeho vplyvu na vývoj mozgu plodu.  

Zabráni ochoreniam mozgu

Opäť za to môže cholín v slanine. Mozog je orgán, ktorý riadi telo a zabezpečuje, že všetko funguje správne. Keď dôjde k poruchám v mozgu, nastáva strata pamäti, človek sa môže inak správať, atď. Nevyhnutnou súčasťou pre zdravie mozgu je cholín, ktorý znižuje následky straty pamäti v priebehu času. Štúdie preukázali, že zlepšuje pamäť a znižuje rýchlosť poškodenia mozgu demenciou.

Čítajte tiež: Najznámejší liek na čiernej listine? Roky užívania, no takmer so žiadnym účinkom!

2017-08-25 15:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia