Zlozvyk, ktorým sa okrádate o veľa: Nie je jedno, kedy sa má piť čaj!

Využite prospešné účinky čaju tým, že ho budete piť v určitú hodinu počas dňa.
Zdroj: thinkstock.com
2016-11-14 06:00:00

Účinky čajov nie sú obmedzené len na zahriatie. Dokážu oveľa viac. Aby sme však z nich vyťažili čo najviac, je dôležité vedieť, kedy počas dňa majú najlepšie účinky.

Aký čaj a kedy ho piť počas dňa, aby sme z neho vyťažili maximum? 

06:00-8:00

V ranných hodinách je najlepšie si vychutnať šálku čaju, ktorý vás vzpruží a dodá energiu do nového dňa. Vhodný je čierny alebo zelený čaj. Oba obsahujú výživné látky, ktorými nadopujú vaše telo hneď zrána a postarajú sa tak o zdravý štart. Zároveň v nich nájdeme kofeín, ktorý podporuje srdcovú činnosť a triesloviny, posilňujúce činnosť kapilár a blahodarne pôsobiace na tráviaci trakt. Hlavne zelený čaj sa môže pochváliť antioxidantami, ktoré zvyšujú imunitu a pôsobia proti starnutiu a rakovine. Pozor však na to, aby ste jeden z nich nelúhovali dlhšie ako 3 minúty. Inak bude mať nápoj nie povzbudzujúci, ale skôr upokojujúci účinok.

09:00 - 11:00

Mnohí si zvyknú dávať po príchode do práce kávu. Avšak tá nie je vhodná, keďže spôsobuje odvodnenie organizmu a zaťažuje srdce. Povzbudzujúci efekt čaju má pomalší a pozvolnejší nástup, preto vydrží dlhšie. Pri káve vám síce energia rýchlo stúpne nahor, no rýchlo tiež klesne. Pred začiatkom práce si pokojne môžete dopriať druhú šálku zeleného čaju. 


Rozlúčte sa s ružovou tabletkou: Najpopulárnejší liek zrejme nahradí tento!


12:00 - 16:00

Tráviaci systém pracuje na plné obrátky. Máte po obede, takže je dôležité, aby váš organizmus správne strávil jedlo a zároveň by malo byť telo stále v pohotovosti. Aj v tomto prípade vám pomôžu zelené, ale i biele čaje.

Mnohí bývajú v práci dlhšie a čakajú ich ešte hodiny tvrdej driny. Majú pred sebou celé poobedie.. Preto je dôležité, aby počas náročných hodín primerane pili a starali sa tak o pitný režim. K tomu sú výborné ovocné a bylinkové čaje.

17:00 - 20:00

Po príchode z práce domov sa mnohí začínajú venovať svojim záľubám. Ak nemáte nič na pláne, len budete odpočívať, odporúča sa siahnuť po čaji, ktorý upokojí telo i dušu. Skvelý je bylinkový čaj zo šípok alebo rumančeku.

Počas večerných hodín je dobré piť čaj rooibos, keďže neobsahuje kofeín. Je bohatým zdrojom prospešných látok a navyše, pomáha i pri liečení nespavosti. Tlmí bolesti hlavy a znižuje nervové napätie. Považuje sa za prírodné antidepresívum.

Skvelé sú tiež čaje so škoricou. Škorica je známa svojím hrejivým účinkom, taktiež prekrvnuje, posilňuje a stimuluje. Ideálna na večerné zimné večery!

Čítajte tiež: Hotová pohroma v hubke na riad: Ľahko vás môže pripraviť o zdravie!

2016-11-14 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia