Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena vynechala mliečne výrobky na 3 týždne: Takto to ovplyvnilo jej telo!

Doprajte si mliečne výrobky, no s mierou.
Doprajte si mliečne výrobky, no s mierou. (Zdroj: thinkstock.com)

Zmrzlina, lahodné syry, mlieko a jogurty. Mliečne produkty sú doslova vášňou mladej ženy, ktorú si nemohla zakázať čo i len jeden deň. Až do nedávnej doby, keď sa dozvedela, ako konzumácia mlieka a mliečnych výrobkov ničí telo!

Mliečne výrobky ako nepriateľ?

Keď zistila, ako pôsobia tieto výrobky na zdravie človeka, dobre zvážila svoj spôsob stravovania. Mliečne produkty sú vraj zodpovedné za chronické akné, nadúvanie, ale aj obezitu, ďalej poškodzujú zdravie kostí, spôsobujú hormonálnu nerovnováhu a rakovinu. Dostatočné dôvody na to, vylúčiť ich z jedálničku! Nebolo to však najjednoduchšie..

Mladá žena bola presvedčená o tom, že mlieko je veľký zdroj výživy, ktorý má len zdravotné výhody pre človeka. Navštívila lekárov, dietológov a iných odborníkov, aby odhalila pravdu. Skutočne ovplyvňujú ľudské telo? Nakoniec bola po týchto stretnutiach ešte zmätenejšia. Všetci mali odlišné názory na to, či sú a v akej podobe zdravé, či je lepšie odstredené alebo plnotučné mlieko a ako presne na nás vplývajú..

Registrovaná dietologička Rebecca Lewisová hovorí o mlieku ako o výživnej potravine, ktorá obsahuje vápnik, bielkoviny a tiež vitamín B12, ktorý posilňuje mozog.

Na druhej strane neurologička Gabrielle Francisová tvrdí, že kravské mlieko nie je práve najideálnejšie, čo sa týka výživy či trávenia kvôli pasterizácii a homogenizácii. Zároveň dodáva, že aj keď nemáte intoleranciu na laktózu, mnoho ľudí je citlivých na mliečnu bielkovinu kazeín, ktorý môže spôsobiť zápchy, bolesti hlavy, únavu, plynatosť a tiež akné.

Gastroenterológ Nitin Kumar zároveň dodáva, že existuje niekoľko štúdií, ktoré preukázali, že plnotučné mlieko a mliečne výrobky sa spájajú s nižším výskytom diabetu.  

Aj keď mliečne výrobky jedáva ženy takmer celý život, bola zvedavá, čo sa stane, ak ich vylúči na niekoľko dní.  Na tri týždne im dala zbohom!

Najprv nadšenie, potom smútok

Tri týždne nedať do úst žiadny mliečny výrobok..to je pre mladú ženu veľká výzva! Plná nadšenia a odhodlania a pustila do tohto experimentu. Tieto pocity však nemali dlhé trvanie. Zakaždým, keď jedla napr. šalát, túžobne premýšľala o tom, že by to bolo lepšie s nakrájaným syrom. Keď si dala ovocie, myslela na to, ako by to chutilo s bielym jogurtom. Zo začiatku podvádzala a dala si napr. šalát s mozzarelou, alebo si dopriala iný druh syra. Jednoducho neodolala. Jej sebakontrola bola nulová. Napriek tomu, že sa úplne nevzdala mliečnych výrobkov, jedla ich oveľa menej ako predtým. Konkrétne 11 dní mala úplne bez akýchkoľvek mliečnych výrobkov, 5 dní si vždy dopriala jeden kúsok  a ďalších 5 dní ich jedla vo väčšom množstve.

Jej hmotnosť zostala rovnaká, nezmenila sa. A to isté sa týka i stavu pleti, akné ostalo. Taktiež nepocítila rozdiel, čo sa týka trávenia. Necítila sa o nič viac či menej nafúknutá a to aj v dňoch, kedy nejedla vôbec žiadne mliečne výrobky. Aj keď si zrejem mnoho lekárov myslí, že výsledky nie sú kvôli môjmu podvádzaniu, predsa len očakávala, že by aspoň mierny rozdiel na koži alebo brušnom tuku mohol byť.

Zmeny, ktoré nevidela na prvý pohľad

Žena očakávala, že sa bude celkovo cítiť lepšie a ľahšie. No nič z toho sa nestalo. Čím dlhšie pokračovala v tomto očistení tela od mliečnych výrobkov, tým viac bola presvedčená o nulovom prínose. Napriek tomu sa po skončení experimentu vydala za lekárom, aby sa bližšie pozrel na jej telo. Predsa len nastali zmeny!

Jej pokožka bola v lepšom stave. Nižšia produkcia mazu a tvorba vyrážok bola dôkazom, čo robí vynechanie mliečnych výrobkov s našou pleťou. Zmeny však neboli až tak markantné, preto si ich žena na sebe nevšimla. Ako lekár podotkol, ak by tento experiment trval dlhšie, neskôr by si zmeny určite aj ona všimla.

Čítajte tiež: Každý deň zjedla jednu uhorku a potom sa to stalo: Zmeny v tele!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9