Šokujúca realita o pití koly: Po tomto na ňu ani len nesiahnete!

kola
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-11 22:00:00

Muži, ktorí plánujú rodinu a zároveň radi pijú kolové nápoje, by sa mali mať na pozore! Aj keď bublinkové sladké nápoje sú populárne najmä v lete, keďže dokážu osviežiť, drsnejšie pohlavie by malo dať od nich ruky preč. Pozrite sa, prečo!

Vedci zistili, že tento sladký nápoj, ktorému mnohí nevedia odolať, môže ovplyvniť mužov spôsobom, ktorý sa im rozhodne nebude páčiť. Vplýva totiž na ich mužnosť! Štúdia prichádza so šokujúcim tvrdením, že nadmerné pitie koly a iných šumivých nápojov môže poškodiť ich mužnosť. Hrozia tak negatívne následky do budúcna.

Ohrozuje plodnosť

Pitie jedného litra perlivého nápoja denne môže znížiť počet spermií o celých 30 % a vedie tak k erektilnej dysfunkcii. Prišiel na to výskum, vykonaný na Copenhagen University Hospital. Muži, ktorí sa priznali, že sú závislí na kole, mali oveľa menej aktívnych spermií v porovnaní s tými, u ktorých kolové nápoje nepatria do jedálnička. Štúdia sa zamerala na 2 554 mužov. Upozornila na to, že opačné pohlavie, holdujúce tomuto sladkému nápoju malo priemerný počet spermií približne 35-miliónov na jeden milimeter. Ostatní pritom mali 56-miliónov na milimeter. Aj keď 35-miliónov ešte stále patrí do normálneho rozmedzia, títo muži sú však už ohrození a stávajú sa neskôr neplodnými.

Otázkou ostáva, čo je konkrétne za týmto negatívnym účinkom. Údajne neexistuje súvislosť medzi úrovňou kofeínu v kolových a iných perlivých nápojoch a nižším počtom spermií u mužov. Pravdepodobne je za tým iná zložka.

Ktorá zložka v nápoji je na vine? 

Už vedci z univerzít Nicolaus Copernicus University a Franciszek Lukaszczyk Memorial Hospital v Poľsku zistili, že nadmerné pitie koly a niektorých iných šumivých nápojov majú súvislosť s mužmi, ktorí trpia erektilnou dysfunkciou. Vedci zároveň poznamenali, že zatiaľ čo dosiahnutie erekcie súvisí od mnohých faktorov, a to fyzických i psychických, niektoré zložky v šumivých nápojoch, zdá sa, že skutočne prispievajú k tomuto problému. Sladidlo pridávané do nápojov by mohlo spôsobiť poškodenie tepien v penise, prípadne zabraňuje voľnému prúdeniu krvi do svalu.

Pitie plechovky koly alebo iného osviežujúceho nápoja raz za čas by nemal mať žiadne alarmujúce nežiadúce účinky. Avšak tí, ktorí ich často pijú, by sa tomu mali vyvarovať. Cukor všeobecne sa považuje za jed 21. storočia, ktorý nezabíja len spermie, ale aj celkovo ľudské zdravie. 

Čítajte tiež: Zdravý nápoj alebo nepriateľ? Čo sa stane, ak vypijeme veľa čaju za deň!

2016-07-11 22:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia