Prečo by sme sa nemali báť jesť zelené banány?

Nezabúdajte aj na zelené banány, ktoré obsahujú zdraviu prospešný rezistentný škrob.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-02 12:00:00

Dávame prednosť žltým prezretým banánom, ale nerobíme chybu? Zelené, ktoré nie sú ešte dozreté, majú tiež niečo do seba. Mnohé štúdie preukázali, že tieto banány majú pozitívne zdravotné účinky, o ktorých doteraz málokto tušil!

Čím sú výnimočné?

Rezistentné škroby. Tie sú veľkou výhodou zelených banánov a dôvodom, prečo by sme nemali na ne zabúdať. Rezistentné škroby sú najdôležitejšou formou rozpustnej vlákniny, akú môžeme prijímať. Pomaly sa absorbuje v tele a kvasí spolu s baktériami v hrubom čreve. Výsledkom je energia, ktorá dlho trvá.

Toto dokážu

Tieto škroby sú tiež ideálne pre proces chudnutia. Vláknina v zelených banánoch dáva pocit sýtosti a taktiež pomôžu spáliť kalórie a regulovať hmotnosť. Rezistentný škrob spaľuje tuk, pretože telo už nepoužíva sacharidy ako palivo, ale namiesto toho používa nahromadený tuk. Zelené banány sú vynikajúce aj preto, lebo znižujú inzulín v tele a tiež neumožňujú prístup glukózy do buniek vášho tela. Takže ide o kľúčový komponent aj pri spravovaní cukru v krvi.


Ako často by sme mali chodiť na záchod?


Zelené banány strážia vaše tráviace ústrojenstvo a regulujú trávenie pomocou probiotických teda "dobrých" baktérií. Môžu dokonca znížiť veľké percento rakoviny hrubého čreva a pomáhajú pri vstrebávaní vápnika. Navyše, obsahujú vitamín B6 a vitamín C a draslík, ktoré pomáhajú pri regulácii nálady a sú skvelé pre srdce.

Aby ste získali maximum z týchto banánov, experti odporúčajú prijať cca 20 g rezistentného škrobu. Dospelý človek v Západnej Európe pritom prijme približne len 3 g až 7 g.

Čítajte tiež: Spodná bielizeň v posteli ako nočná mora pre naše telo: Po tomto si pyžamo už nedáte!

2016-05-02 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia