Dokonalá očista tela vďaka jedinej bylinke: Vaše telo prebudí k životu!

Rukola je zdravá bylinka s množstvom zdraviu prospešných účinkov na ľudský organizmus.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-08 06:00:00

Pridávame ju do šalátov alebo ako doplnok k jedlu, ktorý dokáže spestriť. Tak mnohí využívajú známu bylinku rukolu. Málokto však vie, že je ideálna na detoxikáciu organizmu! Z vášho tela odstráni nebezpečné toxické látky a zabezpečí správne fungovanie organizmu.

Jar je priam ako stvorená na očistu organizmu. Vtedy sa začína všetko naokolo prebúdzať k životu. urobte tak aj vy! "Čistý štart" bez akýchkoľvek škodlivín vám zabezpečí rukola. Má horkasto-korenistú chuť a tuhšie zubaté listy, v ktorých ukrýva hotové bohatstvo.

Rukola je výnimočná vysokým obsahom vitamínu C, ktorý zlepšuje obranyschopnosť tela a tým celý imunitný systém. Nájdeme v ňom aj vitamín K, ktorý podporuje vstrebávanie vápnika v kostiach a zuboch. Tento vitamín hrá dôležitú úlohu v prevencii proti osteoporóze a taktiež zabraňuje srdcovými chorobám. Jej konzumáciou znížite chronický zápal v tele a zároveň ochránite mozog pred starnutím. Aby toho nebolo málo, ochráni vás tiež pred znížením kognitívnych schopností vďaka vitamínu B. Výskumy dokonca preukázali, že ak starší ľudia konzumovali túto bylinku, nemali problémy s kognitívnou schopnosťou.


Bolesti, ktoré sú horšie ako pôrod


Preč s toxickými látkami

Mnohí zrejme netušili, že výborne prečistí tráviaci trakt! Škodlivé látky budú fuč, za čo sa vám poďakuje telo nielen dobrým trávením. Ak trpíte žalúdočnou nevoľnosťou, vaše problémy hneď vyrieši! Jej zdraviu prospešné účinky potvrdzuje aj výživový poradca Ing. Libor Javro.

"Rukola, sa objavuje na našom jedálničku čoraz častejšie. Je to veľmi svieža a zdraviu prospešná zelenina, ktorá dodáva ľudskému organizmu vitamíny, minerály a najmä vlákninu, ktorá je veľmi dôležitá pre správnu funkčnosť čreva. Vláknina má schopnosť zbavovať ľudský organizmus škodlivých látok tým, že ich naväzuje na seba a vypudzuje preč z organizmu. Keďže patrí medzi zelené zeleniny, je vhodná na doplnenie do stravy u ľudí s anémiou, či ženám, ktoré sa venujú športovaniu," dodal odborník.

Nezabúdajte preto na rukolu ako potravinu, ktorá vás nielen na jar prebudí k životu!

Čítajte tiež: Kedy nemá zmysel jesť zeleninu? V tomto prípade na ňu zabudnite!

2016-05-08 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia