Čo s nami spraví jeden kúsok pizze? Neuveriteľné účinky obľúbeného jedla!

Pozor na množstvo skonzumovanej pizze, ktoré sa môže odraziť na vašom zdraví.
Zdroj: thinkstock.com
2016-03-08 12:00:00

Milujeme jej vôňu, chuť, avšak kalórie už menej. Preto je jedným z najobľúbenejších jedál na svete. Aj keď každý vie, že pizza patrí medzi nezdravé fastfoody, jednoducho jej nevedia odolať. Má i jeden kus talianskej špeciality nejaké dôsledky pre naše telo?

Po každej konzumácii naše telo určitú potravinu spracuje. Veľmi však záleží na tom, o čo konkrétne ide. Môže sa totiž stať, že namiesto správneho trávenia sa začne doslova boj o zdravie..

Čo sa deje, ak zjeme jeden plátok pizze?

Prvých 10 minút po konzumácii pizze

Prvé sústo aktivuje centrum potešenia v mozgu, ktoré sa znižuje, akonáhle prestanete jesť. Slinné žľazy uvoľňujú enzýmy, ktoré pomáhajú pri premene sacharidov na cukor v tele.

Po 10 až 15 minútach

Cukor sa dostane do krvi. Cítite sa unavení a máte pocit nadúvania v žalúdku. Pokiaľ kúsok pizze zjete veľmi rýchlo alebo sa v ňom nachádzajú určité látky či zlúčeniny, na ktoré ste citliví, môže vám zle tráviť a výsledkom je plynatosť.

Po 15 až 20 minútach

Väčšina sacharidov sa premení na cukor, pankreas nefunguje tak, ako by mal. Rýchlo sa začne vylučovať inzulín, ktorý ukladá prebytočný cukor. Ak ste zjedli viac ako 1 plátok pizze a bunky už uložili maximum, prebytok cukru zostane v krvi. Zvýšená hladina cukru v krvi môže spôsobiť mnoho kardiovaskulárnych problémov a taktiež ťažkostí s krvným obehom. Cukor skončí v pečeni a premení sa na tuk.


Rozlúčte sa na 5 rokov s chorobami: Silný liek, ktorý udrží vírusy a baktérie od tela!


Po 30 minútach

Telo prestane vylučovať grelín, hormón hladu a vy sa cítite spokojní a sýti. Hladina triglyceridov v krvi sa zvyšuje a má negatívny vplyv na ľudí, ktorí už majú zdravotné problémy a zvýšené množstvo tuku v krvi.

Po 45 až 60 minútach

Krvný tlak sa mierne zvýši a negatívne ovplyvní ľudí s problémami so srdcom. Hladina leptínu je veľmi vysoká a vy na jedlo ani len nepomyslíte. V tomto období budete mať oveľa viac energie.

Po 2 až 4 hodinách

Po niekoľkých hodinách sa hladina cukru v krvi stabilizuje, hladina krvného tlaku sa zníži a hormón hladu sa zvyšuje. Hladina triglyceridov naďalej kolíše, takže je dobré zjesť niečo s nízkym obsahom tuku.

Ak netrpíte žiadnym zdravotným problémom, môžete si občas pochutnať na kúsku pizze, ktorý vám neublíži. Neovplyvní vašu hmotnosť, iné je to však v prípade, ak konzumujete väčšie množstvo tejto talianskej špeciality a ešte k tomu aj pravidelne.

Čítajte tiež: Žena použila ústnu vodu na nohy: Takýto bol výsledok!

2016-03-08 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia