Koniec s pitím mlieka a konzumácie mliečnych výrobkov: Takto to ovplyvní vaše telo!

Mlieko a mliečne výrobky sú síce zdravé, no u niektorých spôsobujú zlé trávenie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-02-28 06:00:00

Mlieko, jogurty alebo syry sú častými potravinami, ktorými je kuchyňa zásobená viac než dosť. Mnohí si bez nich nevedia predstaviť život, keďže tvoria súčasť ich stravy. Ako však zareaguje ľudský organizmus, ak ich úplne vylúčia z jedálnička?

V súčasnosti je téma mliečnych výrobkov dosť kontroverzná. Hovorí sa o nich ako o nezdravých potravinách, ktoré sú škodlivé. Obzvlášť mlieko, ktoré žalúdok veľmi ťažko trávi. V skutočnosti sú bezpečné pre tých, ktorí ich dobre znášajú. Treba sa len vyhýbať nízkotučným výrobkom, ktoré sú doplnené o cukor a iné umelé prísady a dať prednosť tým plnotučným v lepšej kvalite.

Čo sa stane, ak odmietnete nekvalitné a nízkotučné mliečne výrobky? Ako na to zareaguje vaše telo?

Zlepšenie trávenia

Až okolo 65% svetovej populácie má problémy s trávením, ktoré im narobí mlieko. Mnohí dokonca o tom ani len nevedia. Intolerancia laktózy spôsobuje nadúvanie, hnačku alebo žalúdočné kŕče.

Kožné problémy pod kontrolou

Štúdie ukazujú, že mlieko stimuluje vznik akné, pretože obsahuje rastové hormóny a anabolické steroidy. Mnohé štúdie, skúmajúce vplyv mlieka na akné, preukázali, že ide o potravinu s vysokým glykemickým indexom, ktorá má vplyv na zvýšenie cukru v krvi. Rýchlo preniká do krvi a stimuluje hormóny k tvorbe kožného mazu, spôsobujúceho vyrážky a akné na tvári.  


Nečakané veci, ktoré sa udejú vo vašom tele, keď sa vzdáte sladkých limonád!


Zníži sa riziko cukrovky

Štúdie dokázali súvislosť medzi mliekom a cukrovkou. Hlavne jogurt zvyšuje riziko vzniku curkovky typu 2. Samozrejme, veľmi záleží na tom, či si vyberiete zdravšiu variantu v podobe bieleho jogurtu alebo s príchuťou.

Zníži sa riziko vzniku rakoviny

Ďalšia štúdia zistila, že ženy, ktoré konzumovali 3 alebo viac pohárov mlieka za týždeň majú väčšie šance na vznik rakoviny vaječníkov. Výskum z Harvard University zase zistil, že mlieko, konkrétne vápnik v ňom má nepriaznivé účinky na rakovinu hrubého čreva u mužov. Tí, ktorí užívajú viac ako 600 mg vápnika denne z mliečnych výrobkov zvyšujú riziko vzniku rakoviny približne o 34%.

Budete mať slabé kosti

Zo všetkých strán počúvame, že mlieko je potrebné a užitočné pre naše kosti, ale jedna štúdia tvrdí niečo iné. Podľa nej nedokáže zastaviť lámanie kostí u dospelých. Výskum bol vykonaný na vzorke 78-tisíc žien. Údajne nie sú žiadne dôkazy, ktoré by preukázali, že veľký príjem vápnika môže zabrániť zlomeninám. Navyše, vápnik môžete prijať aj z iných jedál ako napr. fazuľa.

Čítajte tiež: Žena použila ústnu vodu na nohy: Takýto bol výsledok!​

2016-02-28 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia