Žena si aplikovala na tvár kurkumu: Neuveriteľné, čo sa stalo, keď ju zmyla!

Kurkuma je zdraviu prospešné korenie, ktoré ulahodí aj vašej pleti!
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-04 20:00:00

Má výbornú chuť, ale i veľa pozitívnych účinkov pre zdravie. Kurkuma je skvelým pomocníkom v kuchyni, no málokto vie ako pôsobí na pleť. Rozhodla sa to zistiť na vlastnej koži jedna žena, ktorá si toto korenie naniesla na pleť. Čo sa stalo potom?

Toto populárne korenie našlo svoje využitie hlavne v ájurvédskej a čínskej medicíne. Už pred 4 000 rokmi sa používalo na liečenie mnohých zdravotných problémov. Považuje sa za vhodnú prevenciu proti rakovine a ochoreniam srdca, čistí krv, podporuje funkciu vnútorných orgánov a pomáha pri žalúdočných problémoch. Látky obsiahnuté v kurkume sú dokonca ešte účinnejšie ako vitamín C a vitamín E. Používa sa na liečbu ochorení dýchacích ciest a podobne ako zázvor ju môžeme nastrúhanú a zmiešanú s lyžičkou medu aplikovať proti kašľu.

Ženy si v niektorých častiach Indie oplachujú tvár vodou s kurkumou. Vďaka nej údajne majú tvár so zlatistým nádychom, ktorá ich chráni pred akné a podobnými kožnými problémami. Korenie totiž reguluje činnosť mazových žliaz a zlepšuje prekrvenie, čím tak ženy majú krásnu tvár. Je to však skutočne tak?

Príprava pleťovej masky

Možno považovať kurkumu za tajomstvo krásy indických dievčat? To sa rozhodla zistiť žena na vlastnej koži. Korenie použila ako pleťovú masku. Keďže kurkumový prášok z koreňa je schopný zafarbiť čokoľvek, s čím príde do kontaktu, obliekla si staré tričko a nasadila rukavice. Pripravila si malú misku, lyžičku, lyžicu, múku, kurkumu, mandľový olej a obyčajné mlieko. Do misky vložila dve lyžice múky a jednu lyžičku mletej kurkumy. Následne pridala toľko oleja a mlieka, aby vytvorila krémovú zmes. Dôležité je, aby nebola príliš hustá, ani veľmi riedka. Táto žena začala troma lyžicami a potom pridala len trošku, aby dosiahla požadovanú hustotu. Pleťová maska je hotová!

Takýto výsledok dosiahla

Pri aplikácii tejto pleťovej masky treba byť veľmi opatrní. Nesmie sa dostať do očí, obočia,  ani do vlasov. Masku nechala pôsobiť po dobu 20 minút, potom ju zmyla teplou vodou. Taktiež je potrebné použiť starý uterák, keďže zmes zašpiní čokoľvek, čo sa jej dostane do cesty. Žena masku používala pravidelne raz za týždeň. Táto prírodná, bezpečná a lacná alternatíva jej zabezpečila neskutočnú pokožku! Výsledkom bola mäkká, jemná a vyživená pokožka. To však nie je všetko! Už ju netrápia toľko vyrážky a začervenané miesta na tvári. Kurkurma sa postarala o ich takmer úplné odstránenie.

Účinky kurkumy na pleť:

  • Bojuje proti akné, psoriáze a ekzému.
  • Zvyšuje elasticitu pleti.
  • Reguluje činnosť mazových žliaz.
  • Antibakteriálne účinky.
  • Protizápalové účinky.
  • Exfoliačné účinky.
  • Vyrovnáva tón pleti.

TIP: Môže sa stať, že vám po umytí vodou ostane mierne žlté sfarbenie na tvári. Môžete ju umyť znovu a detailnejšie a potom popr. použite pleťovú vodu na úplne zmytie. Oplatí sa však radšej nanášať pleťovú masku večer pred spaním. Tak budete mať istotu, že na druhý deň už po žltej pokožke nebudú ani stopy. Poraďte sa o používaní kurkumového prášku na pleť so svojím dermatológom.

Čítajte tiež: Ktorá zelenina sa nedá jesť surová? Vtedy sa mení na časovanú bombu!

2016-01-04 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia