Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zmiešajte chren s octom a počkajte 5 dní: Môžete zabudnúť na ostatné lieky!

Stavte na chren, ide o účinnú potravinu, ktorá vám pomôže, ak vás trápi zápa prínosových dutín.
Stavte na chren, ide o účinnú potravinu, ktorá vám pomôže, ak vás trápi zápa prínosových dutín. (Zdroj: profimedia.sk)

Jeseň a zima bez choroby? Zdá sa vám to nemožné? Chladné a sychravé dni nemusia byť len v znamení chorôb a viróz. Bolesti hlavy či problémy s dutinami, ktoré sú v tomto období veľmi časté, dokážu vyriešiť dve lacné prírodné zložky.

Chren má váhu zlata

Počas chladných dní prichádza utrpenie v podobe častých zápalov prínosových dutín. Množstvo ľudí trpí nádchou, upchatým nosom a bolesťou hlavy. Dokážu poriadne znepríjemniť deň, o čom vie približne každý tretí človek, ktorý trpí týmto zdravotným problémom. Každý proti "zapchatým" dutinám bojuje sám. Väčšinou nosovými kvapkami a nápojmi, určenými na nádchu a prechladnutie. Mnohokrát sú však príznaky také silné, že nemusia pomôcť ani lieky, na ktorých ste sa vždy mohli spoľahnúť. V tomto prípade vám pomôžu prírodné metódy!

Spoľahnite sa na silu chrenu! V boji proti zápalu prínosových dutín a bolestiam hlavy sa ukázal ako dobrý spojenec. O jeho účinkoch sa už vie dlhé roky, no veľa ľudí naň zabúda. Potvrdzuje to i staré grécke príslovie: "Reďkovka má váhu olova, repa váhu striebra a chren váhu zlata."


Na prvý pohľad nevinná vec, no môže sa vám vypomstiť: Prečo stopnúť sušenie bielizne vnútri!


Ako na liečivú zmes?

Nastrúhajte čerstvý chren a nalejte doň vínny ocot. Zmiešajte všetko dohromady a umiestnite do pollitrovej fľaše, ktorú následne dobre utesnite. Zmes nechajte stáť pri izbovej teplote po dobu 10 dní, počas ktorých ju občas pretrepte. Po uplynutí tejto doby fľašu niekoľkokrát denne otvorte a vdychujte arómu zmesi približne 5 minút. Alebo môžete do zmesi namočiť kus látky a tú si počas noci priložte na čelo. Opakujte 5 dní. Problémy so zápalom prínosových dutín a nepríjemnými bolesťami hlavy budú fuč.

Čítajte tiež: Problém, ktorý majú mnohí a boja sa o tom prehovoriť: Nehanbite sa, môže vám ísť o život!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9