Dajte si banán a škoricu jednu hodinu pred spaním: Sledujte, čo sa bude diať!

Doprajte si aspoň jeden banán denne a vaše telo sa vám za to poďakuje.
Zdroj: thinkstock.com
2015-11-25 06:00:00

Kedy ste sa naposledy dobre vyspali? Ak pri tejto otázke "lovíte" v pamäti a neviete si spomenúť, kedy ste sa zobudili oddýchnutí a plní energie a chuti do nového dňa, ihneď by ste to mali zmeniť! Pomôžte si týmto nápojom, ktorý robí doslova zázraky na počkanie.

Spánok hrá dôležitú úlohu v našom živote. Jeho úlohou je oveľa viac, ako iba zlepšiť vašu náladu alebo odstrániť kruhy pod očami. Dostatok kvalitného spánku  je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu. Ovplyvňuje duševné i fyzické zdravie a vôbec celú kvalitu života. Podporuje správnu funkčnosť srdca a mysle. Ak trpíte nedostatkom spánku dlhšie obdobie, hrozí zvýšené riziko niektorých chorôb. Taktiež môže ovplyvniť myslenie, to ako reagujete, pracujete a učíte sa. Jednoducho povedané, kvalitný spánok vás dopredu predurčuje k dobrému naštartovaniu sa k aktivitám, ktoré vás v daný deň čakajú.

Podľa Inštitútu medicíny v Amerike, viac ako 50 miliónov Američanov trpí poruchami spánku alebo zlým spánkom. Máte aj vy s tým problém? Skúste tento domáci banánovo-zázvorový nápoj, ktorý si dajte jednu hodinu pred tým, než sa ponoríte do ríše snov!

Prečo práve banány?

Z misy s ovocím jednoznačne siahnite po banáne, ktorý sa niekedy zvykne nazývať aj ako ovocná tabletka na spanie. Práve vtedy, ak si ho dáte pred spaním je najúčinnejší a naplno sa prejaví jeho sila. V nočných hodinách sa začnú diať divy! Môžu za to vitamíny, minerály a iné prospešné látky. Ak si chcete navodiť dobrý spánok, kašlite na prášky na spanie, ale stavte na banán, ktorý vám zaručí pohodlný a ničím nerušený spánok.

Toto žlté ovocie obsahuje aminokyselinu s názvom tryptofán, ktorá prispieva k zvýšeniu hladiny serotonínu, t.j. hormónu šťastia. Ten pomáha regulovať spánok. Skrýva v sebe veľké množstvo horčíku, draslíka a iných minerálnych látok, ktoré uvoľňujú svalstvo. Aby toho nebolo málo, podporuje aj pôsobenie hormónu melatonínu, ktorý je zodpovedný za dobrý spánok.


Prečo by sme mali jesť figy každý deň? Toto s nami spravia!


Čím je výnimočná škorica?

Škorica obsahuje zdraviu prospešné esenciálne oleje, ako je eugenol a fenylpropanoidy, ktoré dávajú koreniu príjemnú, sladkú aromatickú vôňu. Obsahuje tiež veľké množstvo vitamínu A, niacín, kyselinu pantoténovú a pyridoxín. Škorica je ideálnou zložkou, ktorú by ste si mali pridávať do čaju. Tak bude mať príjemnú chuť a vaše telo pri šálke tohto lahodného nápoja poriadne zrelaxuje. Podporí dobrý spánok a vy sa tak lepšie uvoľníte a zaspíte.

Príprava nápoja

Podľa healthylifetricks.com na prípravu banánovo-škoricového nápoja potrebujete:

  • 1 banán
  • 1 liter vody
  • ½ lyžičky škorice

Postup

Pripravte si menší hrniec, nalejte doň vodu a priveďte ju do varu. Odstráňte koniec banánu a pridajte ho do vriacej vody. Nechajte variť po dobu 10 minút. Preceďte a nalejte nápoj do šálky čaju. Pridajte štipku škorice. Vychutnajte si ho hodinu pred tým, než sa uložíte do postele.

Zdravý životný štýl alfou omegou

Nepodceňujte problémy so spánkom. Môže byť za nimi niečo iné. Nedostatok minerálnych látok, nezdravá strava, úzkosť a celkový spôsob života - to všetko môže byť za tým, prečo sa poslednú dobu neviete poriadne vyspať. Dbajte na zdravé stravovanie, primeraný pohyb a hlavne choďte vždy spávať každý deň v rovnakú hodinu. Pravidelný spiaci režim je pre telo veľmi dôležitý.

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak zjete banány s tmavými bodkami? Toto sa začne diať vo vašom tele!

2015-11-25 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia