Čo spôsobí cesnak na prázdny žalúdok? Zistite, čo sa vtedy stane!

Cesnak je účinné antibiotikum, ktoré je najsilnejšie vtedy, ak ho skonzumujete na prázdny žalúdok.
Zdroj: thinkstock.com
2015-11-19 22:15:00

Liek v strúčikoch určite mnohí poznajú a dokonca vedia o jeho zdravotných účinkoch. Kedy je však v skutočnosti najúčinnejší? Je moment, kedy by sme na cesnak obzvlášť nemali zabúdať. Vtedy sa totiž prejaví naplno a vo vašom tele sa začnú diať veci!

"Pán situácie"

Mnohé štúdie potvrdili, že nie je nič lepšie, než pravidelná konzumácia cesnaku. Mali by sme ho však konzumovať na lačný žalúdok ráno! Aj keď vtedy dokáže byť pomerne ťažký a nevyvoláva dvakrát príjemné pocity, no na druhej strane dokáže v tele narobiť divy. Tým, že ho skonzumujete hneď po zobudení ešte pred raňajkami, zvýši sa jeho liečivá sila a stane sa maximálne efektívnym prírodným antibiotikom. Ako sa uvádza na healthylifetricks.com, baktérie sú vtedy vystavené jeho najväčšej sile a jednoducho sa proti tomu neubránia. V prázdnom žalúdku je cesnak "pánom situácie". Na baktérie pôsobí neobmedzene!

Čím je výnimočný?

Získal si popularitu na celom svete, za čo môžu jeho liečivé účinky. To je dôvod, prečo ľudia o ňom začali hovoriť ako o "prírodnom liečivom jedle". Môže zmierniť príznaky hypertenzie, napomáha lepšiemu krvnému obehu, zabraňuje srdcovým problémom a stimuluje správnu funkciu pečene a močového mechúra. Okrem toho, je veľmi efektívny v liečení žalúdočných problémov, ako je hnačka. Stimuluje správne trávenie a zvyšuje chuť do jedla. Ak ho budete poctivo konzumovať vždy nalačno, vtedy sa z neho stáva veľmi účinný liek na nervové problémy.


Otrava zo zeleniny, o ktorej by to nikto nepovedal: Takto by ste cesnak nemali skladovať!


Vďaka cesnaku budete mať stres pod kontrolou, zastaví produkciu žalúdočnej kyseliny, ktorú vaše telo vytvára zakaždým, keď ste nervózni. Podľa alternatívnej medicíny, je jedným z najúčinnejších prírodných zložiek na detoxikáciu organizmu. Prečisťuje organizmus od parazitov a zabraňuje ochoreniam, ako sú: cukrovka, týfus, depresie a dokonca aj niektoré druhy rakoviny.

Nie je pre každého

Avšak predtým, než ho začnete užívať, najprv by ste mali uistiť, či je naozaj pre vás bezpečný. Pozor by si mali dávať tí, ktorí majú problémy so sliznicami stien žalúdka alebo dvanástnika. Tým môže konzumácia cesnaku nalačno skôr uškodiť ako pomôcť. Môže u nich vyvolať navýšenie kyseliny žalúdočnej a podráždiť steny žalúdka.

V prípade, že ste naň alergickí, nemali by ste ho jesť v surovej forme. Doplnky výživy sú dobrou alternatívou surového cesnaku. Ak si všimnete akékoľvek kožné reakcie po jeho konzumácii, alebo máte vysokú teplotu, či bolesť hlavy - potom by ste mali prestať užívať. Výskum zistil, že ľudia, ktorí užívali lieky na HIV, mali vedľajšie účinky, keď konzumovali cesnak. To je dôvod, prečo by ste mali byť veľmi opatrní a dávať si pozor na akýkoľvek typ zmeny na koži či v organizme.

Čítajte tiež: Najnovší hit, ktorý vás zbaví stresu: Psychológovia vyšli s pravdou von, či skutočne funguje!

2015-11-19 22:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia