Čo sa stane s vaším telom, ak budete piť kokosovú vodu 7 dní? Šokujúce výsledky za krátky čas!

Kokosová voda obsahuje množstvo výživných látok, za ktoré sa vám organizmus poďakuje!
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-23 06:00:00

Booom okolo kokosového oleja stále neutíchol a jeho účinky sú mnohými aj naďalej ospevované. Čoraz častejšie sa však hovorí aj o kokosovej vode, ktorá si v zozname superpotravín zaslúži popredné miesto. Ak neveríte, toto vás presvedčí

Kokosová voda je priam zázračný nápoj, ktorý za krátky čas ukáže svoju silu! Stačí ho piť 7 dní a hneď pocítite jeho priaznivé účinky na vlastnej koži.

Zachraňovala životy

Kokosová voda je jedna z najväčších zdrojov elektrolytov na svete. Má veľmi podobné zloženie ako naša krvná plazma, preto ju je možné použiť k zvýšeniu objemu krvi ako ideálnu núdzovú transfúziu krvnej plazmy. To je dôvod, prečo bola používaná počas vojnových čias ako náhrada krvi a zachránila mnoho životov počas dlhých a zničujúcich bitiek.

Aj keď niektorým kokosová voda nechutí, je to jedna z najlepších detoxikačných vôd na svete!

Baktérie nebudú mať šancu

Ak ju budete pravidelne piť, váš imunitný systém bude posilnený! Kokosová voda totiž odstraňuje baktérie, ktoré môžu spôsobiť rôzne infekcie ako kvapavku, ochorenie ďasien a tiež vírusy, ktoré spôsobujú prechladnutie, infekčné choroby a brušný týfus. Trpíte chronickou únavou? Kokosová voda vám dodá energiu! Stačí vypiť denne 40-50 ml. Po dúškoch vody budete nielen vitálnejší, taktiež zvýši produkciu hormónov štítnej žľazy. Je vynikajúca aj pre tých, ktorí majú problémy s obličkami, keďže pôsobí ako prírodné diuretikum. Odstráni toxíny z tela, doslova prečistí močový trakt a zabráni tvorbe obličkových kameňov.


Zázračný kokosový olej: 6 dôvodov, prečo ho mať doma


Vyčistí pleť

Keďže má vysokú úroveň vlákniny, je výborná na trávenie. Pri pravidelnom pití eliminuje žalúdočnú kyselinu. Pokojne ju môžete piť aj vo väčšom množstve, má totiž nízky obsah tukov. Navyše vás poriadne zasýti a tým zníži chuť k jedlu. Mali by po nej siahnuť majitelia suchej i mastnej pleti, ale aj tí, ktorí zvádzajú nekonečný boj s akné. Stačí pár kvapiek kokosovej vody na vatový tampón, ktorým si pretriete pokožku. Nemusíte sa obávať, neupcháva póry!

Ďalšie benefity

Kokosová voda je úžasná aj v spojení s olivovým olejom. Touto zmesou si môžete vyčistiť organizmus a odstrániť črevné parazity.

Jedna šálka kokosovej vody každé ráno doplní váš organizmus o dôležité elektrolyty, ktorých nerovnováha môže viesť dokonca až k hypertenzii alebo vysokému krvnému tlaku. Jeho účinky ocenia aj tí, ktorí sú práve po bujarej zábave. Tento záchranca vás zbaví bolestí hlavy a zároveň doplní vaše telo o stratené tekutiny.

Túžite po krásnej hydratovanej a žiarivej pleti? Siahnite po kokosovej vode! Je vynikajúca aj vtedy, ak ste vyčerpaní po fyzickej aktivite a potrebujete svoje telo zregenerovať. Čo viac si priať?

Čítajte tiež: Najbezpečnejšie polohy v posteli: Spánok, ktorý zmení život!

2015-08-23 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthylifetricks.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia